Connect with us

Gode råd

Sådan holder du dampen oppe på studiet hele året

Published

on

Har du problemer med at holde dampen oppe på studiet hele året? Begynder du som mange andre at gå tidligt på sommerferie, og tager du for let på de sidste opgaver og afleveringer? Det er helt naturligt, og du er helt sikkert ikke den eneste. Dog kan det desværre også have konsekvenser, hvis du jagter et bestemt gennemsnit. Misser du vigtige informationer i timerne, fordi du mentalt ligger på en sandstrand, kan det have konsekvenser og forringe din karakter til eksamen. Her i artiklen får du en række konkrete råd til, hvordan du holder motivationen oppe hele året.

Hold fri i ferierne

Når du har ferie, så er det vigtigt at koble af. De ihærdige studerende vil som regel bruge ferierne på at læse op på pensum eller lave forud. Det er dog ikke alle, der kan præstere det. Det er vigtigt at koble af mentalt i ny og næ og ferierne skal bruges på det, hvis du knokler i hverdagen. Har du afleveringer i en ferie, så få lavet den inden, så du kan få et mentalt break i din ferie. Det vil gøre, at du kommer tilbage med fornyet energi.

Book en rejse i vintermånederne

Mange unge har problemer med motivationen om vinteren. Det er koldt, gråt og sommeren synes uendelig langt væk. For at få noget sol på kroppen, kan du spare op til en rejse i vintermånederne. Det kan blot være en afbudsrejse, hvor du kommer billigt afsted med alt inkluderet i en uge. Det kan for eksempel være i juleferien eller i vinterferien. Holder du løbende øje med afbudsrejser hos de danske rejseselskaber, så skal du ikke lede længe for at finde en rejse til en eksotisk destination til en god pris. Rejser du uden for sæsonen vil selskaberne oftest have nogle afbudsrejser, som de ikke kan komme af med. Overvej at bestil så tæt på afrejsedatoen, da prisen så vil falde. Du skal selvfølgelig også passe på med, at afbudsrejsen ikke bliver købt af en anden.

Dyrk motion og spis sundt

Mange studerende lever et usundt liv med for mange byture, få timers søvn, usund mad og for mange kviklån. Det sætter sig mentalt og kan have indflydelse på dine tanker og din motivation. Dyrker du motion, spiser sundt og sover ordentligt, vil du hurtigt kunne mærke en forskel mentalt. De mange afleveringer virker måske lige pludselig mindre uoverskuelige. Dette er i øvrigt også en ændring, som vil komme dig til gode på andre områder i dit liv. Du vil få mere overskud til mange andre ting. Det handler om hele tiden at høste de lavest hængende frugter og tage små skridt i den rigtige retning. Det er alt for optimistisk at tro, at du kan lægge din kost og livsstil om fra den ene dag til den anden. Det skal gøres gradvist.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gode råd

Morgenmad er dagens vigtigste måltid

Published

on

Morgenmad er dagens absolut vigtigste måltid. Det er her du henter benzinen til hele den kommende dag. alligevel er der mange mennesker som sjusker med deres morgenmad, eller helt springer den over. For nogen handler det om tid. For andre handler det om manglende inspiration. Læs med herunder og find ud af hvordan du både får tid og inspiration, til dagens absolut vigtigste måltid.

Gå på cafe eller restaurant og spis din morgenmad

Mange cafeer og restauranter, servere lækker morgenmad. Kan du ikke slippe af sted på en hverdag, så tag af sted når du har en fridag. Et enkelt besøg på en god cafe eller restaurant, vil give dig rigtig meget inspiration, til god og sund morgenmad, som du kan servere for dig selv i hverdagen. Leder du efter lækker og frisk i morgenmad odense, har du rigtig mange gode muligheder at vælge i mellem. Både Odense og de andre større byer bugner af lækre morgenmåltider. Du finder både de traditionelle og de mere sydlandske. Der er rigeligt at vælge i mellem.

Find tid til dagens absolut vigtigste måltid

Tid er en sjov størrelse, som vi sjældent synes vi har nok af. Dybest set har vi jo alle sammen nøjagtigt den samme portion tid. 24 timer, hvert eneste døgn. Følelsen af ikke at have tid og derfor at vælge ting fra, er ikke reel. Taler vi om morgenmaden er det et spørgsmål om hvor højt vi prioritere den.

Mange mennesker kan ikke spise på kommando, slet ikke om morgenen og har brug for ekstra tid til at spise deres mad. Derfor bliver følelsen af ikke at havde tid, endnu større.

Løsningen er at sætte morgenmaden højt op på listen og sætte rigeligt med tid af til den. Måske handler det bare om at stå tidligere op.

Continue Reading

Gode råd

Dette skal du vide, inden du køber elbil

Published

on

Det er ikke uden grund, at elbiler bliver mere og mere populære. Markedet for elbiler vokser og udvikler sig hele tiden markant grundet den større forespørgsel, og der er da også mange fordele at få øje på, når du ser på elbilerne. Dog er der også nogle ting, du lige skal være opmærksom på, inden du køber en elbil, for de kan godt være lidt forskellige fra de mere konventionelle benzin- og dieselbiler.

Hvor langt kan elbilen køre?

En af de store bekymringer mange folk har, når det kommer til at købe en elbil, er hvor langt de kan køre på en opladning. Da elbilerne stadig var relativt nye, kunne de nemlig ikke køre så langt, og for mange mennesker var dette meget upraktisk. Disse elbiler var fine til bykørsel eller andre korte ture, men til de lange ture var de måske ikke optimale. Nu begynder elbilerne heldigvis at kunne køre noget længere på en opladning, men distancen er stadig en god ide lige at være opmærksom på.

Dyrere i køb – billigere i drift

Når du er på jagt efter en elbil, kan du godt komme til at få et chok over priserne – du vil ikke være den første! Selv de lidt mindre elbiler ligger godt oppe i prisklasserne, og det er altså noget, du lige skal være forberedt på. Til gengæld er elbilen ofte lidt billigere end en konventionel bil efter købet, så det kan veje en smule op for den høje købspris.

Find ud af, hvor du kan få serviceret bilen

Mange værksteder er efterhånden ved at være med, når det gælder om at servicere elbiler. Det er dog stadig ikke alle steder, der kan servicere dig og din elbil, og derfor gælder det om at undersøge det – det kan også være rart at kende til elbil service priser på forhånd.

Continue Reading

Gode råd

Sådan får du en sundere hud

Published

on

Der er godt nok mange måder at være sund på. Måske er der også allerede mange ting, du gør for din egen sundhed. Derfor er det heller ikke sikkert, at du ligefrem er på udkig efter endnu en ting. Men der kan være flere gode grunde til at passe lige lidt bedre på din hud. Huden er nemlig kroppens største organ, og den bliver ikke udsat for lidt i løbet af livet. Så vis den lidt omsorg, læs med her, og bliv klogere på, hvad du kan gøre.

Plej eventuelle problemer korrekt

Huden bliver som sagt udsat for lidt af hvert. Selv hvis du har hudproblemer, så kan det være svært at skåne den. Derfor er det vigtigt, at du plejer den ekstra godt og korrekt.

Psoriasis er eksempelvis en arvelig sygdom, der ofte giver problemer med huden. Det kan være både besværligt og smertefuldt at leve med. Du kan dog lindre tilstanden i huden ved at bruge cremer, der er særligt udviklet til formålet.

Også andre, mindre hudproblemer, som for eksempel eksem eller akne kan behandles eller lindres med den rette hudpleje. Det kan altså være med til at gøre tilstanden mere udholdelig i hverdagen. I visse tilfælde kan den også helt forsvinde.

Pas på din hud

Udover det du måske ville gøre for hudlidelser, så er det også vigtigt, at du gør noget for hudens generelle sundhed.

Din hud kan for eksempel have behov for ekstra fugt, særligt i tørre perioder. Derfor kan en god fugtighedscreme være god at have.

Hvis du vil passe godt på din hud i sommerhalvåret, så må du heller ikke glemme solcreme. Det kan for det første beskytte dig mod solen, så du ikke bliver forbrændt. Dernæst kan det også beskytte mod mere farlige sygdomme, der kan udvikle sig, så som hudkræft.

Continue Reading

Populært