Connect with us

Gode råd

Lær dig selv at kende: Prøv nye ting i 2019

Published

on

Der er mange forskellige måder at lære sig selv bedre at kende. Noget kan være at springe ud i nogle nye ting og rykke grænser. Dette kan åbne op for helt nye sider af dig selv. 

Væk med din kedelige hverdag – se verden

Rigtig mange mennesker kører sure i deres hverdag, da det ofte ser ens ud dag efter dag. Det kan ende ud i stress og sygemelding, hvis man ikke også husker at leve sit liv. Der findes mange muligheder for at prøve nye ting, men noget du kan gøre, er at se verden. 

Det behøver ikke være dyrt og på rejsepriser.dk kan du findebillige flybilletter til Malaga, som er den største by i Andalusien, også kendt som Costa del Sol. Her har du mulighed for at afslappe fuldstændigt og smage en masse vin fra de mangle vinhandler i landet. 

Det viser sig at sol og D-vitamin er utrolig vigtigt for vores krop. Ved mangel af dette øger man risikoen for knogleskørhed og kan give muskelsmerter og svage muskler. Heldigvis kan du på steder som Malaga få en masse sommer og sol med en gennemsnitlig temperatur på 18 grader. 

Ved at man kommer væk fra sit normale liv, kan man finde en masse livsglæde og lade op, så man er klar til at komme tilbage til sine faste vaner. 

Afprøvelse af nye ting flytter grænser

I livet har vi hver især personlige grænser, som kan findes, forstås og flyttes. Hvis man føler ens hverdag, ser meget ensformig ud og gerne vil skubbe sine egne grænser lidt, så findes der mange måder at gøre det på. 

Det kan være at udfordre sine forbier for højde, rå fisk eller rutsjebaner. Flere undersøgelser viser, at vi rykker os utrolig meget personligt ved at tage udfordringerne i hånden. 

Ting du bør prøve, inden du dør

Der findes mange ting, der er værd at prøve og som kan give dig et rush. Det kan være at køre i en Ferrari, skyde med et våben eller løbe et maraton. Du kan også udforske dine muligheder ved at holde dig vågen i mindst 48 timer eller se, om du kan drikke 100 forskellige øl på en måned. 

Du kan udforske din psyke ved at springe i faldskærm eller bungy jump i vanvittige landskaber og omgivelser. Noget helt vildt du kan prøve i dit liv, er at slukke for mobilen, tv’et og computeren i en uge. 

Du kan eventuelt selv lave dig en liste, hvor du skriver ting, du skal nå, inden du dør. Det kan være at skrive en bog, få en tatovering, lære et fremmedsprog eller noget helt fjerde. 

Få styr på hovedet i 2019

For rigtig mange personer, tænker de utrolig negativt om dem selv, hvorfor det kan være en god ide at få styr på tankerne. Det findes der metoder til. Med mindfulness kan man lære at kontrollere sine tanker, så de negative tanker ikke fylder lige så meget. Håber disse ideer gav dig mod på at prøve noget nyt i 2019.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gode råd

Aktiviteter til sommerferien i Danmark

Published

on

Hvis pengene ikke rækker til en udlandsrejse denne sommer, så er der faktisk mange ting, som man sagtens kan lave i Danmark. De fleste er tilmed næsten helt gratis. Nedenunder kan du læse nogle tips, som kan inspirere dig til en sjov og (næsten) gratis sommer.

Tag en tur på museum

Du kan besøge mange af de danske museer helt gratis. Nogle af dem er Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Tøjhusmuseet og Frilandsmuseet. Andre museer har gratis adgang på bestemte dage, mens de fleste museer tillader, at børn under 18 kommer gratis ind. Selvom dagen vil blive brugt inden døre, så kan du helt sikkert få en god oplevelse ud af det.

Vamos a la playa

Du behøver ikke at tage til Spanien for at kunne komme i vandet. Danmark har mange skønne sandstrande, og i de større byer er der ofte havnebade, som står til mere eller mindre fri afbenyttelse. Så se at kom afsted og få taget hul på årets første dukkert i det fri. Husk at smøre en madpakke, så du kan få mest muligt ud af dagen. Du kan også tage andre former for underholdning med, hvis du ikke har lyst til at være i vandet hele dagen. Din yndlingsmusik og en god bog er altid en sikker vinder

Udendørsspil kan sætte skub i en varm sommerdag

Stigegolf, strandtennis og petanque er bare nogle af de muligheder, som du kan ty til, hvis du ikke har nogle planer. Saml et hold af venner eller familie og afhold en turnering. I kan eventuelt medbringe hver jeres spil og afholde en lille turnering. Det er som regel sjovest at spille, hvis der er noget at vinde, så tag ud i byen og køb en gevinst. Præmien kunne meget passende være et havespil, så I kan udvide jeres turnering næste gang.

Ud i det blå kun med cykelhjelm på

Udover at være en sjov motionsform kan en cykeltur også være en hel udflugt i sig selv. Danmark byder på mange naturskønne cykelruter med masser af oplevelser. Du bestemmer selv, hvor omfattende din udflugt på cykel skal være. Den kan tage alt fra et par timer til flere dage. Hvis du vælger en mere omfattende tur, så husk at benyt dig af de overnatningsmuligheder, badesøer med mere, som du kommer forbi på din vej. Hvis du gerne vil have selskab, så husk at bliv enige om, hvor meget I vil cykle per dag.

Continue Reading

Gode råd

Når du døjer med fedtet hår

Published

on

Det er et utroligt normalt problem at have. Der er mange af os, som døjer med fedtet hår, men der er heldigvis mange ting, som man kan give sig i kast med at afprøve, hvis man vil det genstridige fedt til livs. Disse ting kan nogle gå stærkt imod ens første antagelse, men hvis man følger argumentationen, så vil det faktisk give mening i sidste ende. Her er nogle hurtige tips til, hvordan man holder fedtet stangen og får det silkebløde hår man går og drømmer om.

Vask dit hår mindre ofte

Jeg ved det godt. Det lyder totalt langt ude, at mindre hårvask kan være med til at mindske fedtet i håret, for man vasker jo fedtet ud, når man går i bad og vasker sit hår. Det er dog også sådan, at hyppig hårvask stimulerer de talgproducerende celler i hovedbunden. Talg er det fedt, som både findes på ens hud og udskilles ved ens hår. Hvis man vasker håret sjældnere, vil man måske se en forbedring efter et stykke tid, da talgcellerne begynder at producere mindre talg til håret. Det er dog langt fra det eneste man kan gøre og man skal huske på, at ens frekvens for hårvask er totalt individuel.

Børst mindre og vask i lunkent vand

For meget børstning kan være en af grundende til, at ens hår bliver fedtet, fordi man kan komme til at børste det for meget og for ofte, så hovedbunden begynder at overproducere det talg der dannes. Desuden kan det være smart at vaske håret i lunkent vand, som ikke udtørrer hovedbunden lige så meget. En mindre udtørret hovedbund giver ligeledes mindre anledning til fedtproduktion. Udover alt dette, så find den perfekte shampoo til fedtet hår her og mindsk de gener, som du eventuelt kunne opleve i forbindelse med en overproduktion af talg i hovedbunden.

Continue Reading

Gode råd

Den bedste investering mod ondt i nakke og ryg

Published

on

Flere og flere danskere døjer med smerter i bevægeapparatet. Dette kan skyldes mange ting, men i de fleste tilfælde er det på grund af, at de sidder i forkerte stillinger på arbejdet, hvilket derfor til sidst udmunder i kroniske smerter. Når man er kommet så langt ud, at ens smerter følger en hver dag, så vil man næsten gøre alt, hvad der kan hjælpe, og hvis du selv døjer med ondt i nakke eller ryg, har du helt sikkert også prøvet alverdens behandlinger ved fysioterapeuten eller massøren. Måske du endda har prøvet alternative behandlinger så som akupunktur og zoneterapi, hvor intet har rigtigt hjulpet, og hvad gør du så? Der findes heldigvis nogle måder, hvorpå du kan give din krop den ro, den har brug for, hvilket måske kan afhjælpe dine smerter for en stund.

Invester i en varmepude

Hvis du er én af dem, som døjer med ondt i bevægeapparatet, kan du med fordel anskaffe dig en varmepude. Dette kan du derudover også, hvis du ikke har smerter, for en varmepude er bare altid god at have. Men især hvis du har ondt i nakke og ryg, er denne nærmest uundværlig, da den mindsker muskelspændinger. En varmepude opvarmer nemlig musklerne, hvilket gør, at de slapper af, hvorfor de vil gøre mindre ondt. Når smerterne er formindsket, vil din krop også automatisk slappe af, og du vil derved føle dig meget bedre tilpas, hvilket jo er hele pointen. Selvom dette ikke er en permanent løsning, er det en god ting at gøre i de perioder, hvor du har ekstra ondt, så du på denne måde kan få lidt ro og afspænding.

Hvilken skal du vælge?

Der findes mange forskellige slags varmepuder, og på én og samme tid er deres funktion jo præcis den samme, men der findes alligevel visse ting, som kan være anderledes på dem hver især. Derudover er designet forskelligt, så du kan finde én, som passer lige præcis til dig og dit hjem, hvis du vil have den stående fremme. Du kan med fordel investere i en varmepude med kirsebærsten eller med kerner og korn, da disse nemt og enkelt kan opvarmes i mikroovnen, og derved er du fri for at have ledninger liggende, og du kan på denne måde justere puden, så den ligger ordenligt på dit ømme område. Hvis du er interesseret, kan du se varmepuder med korn her på gadgetsjov.dk. Herinde kan du også finde forskellige designs, så på denne måde kan du finde den helt rigtige til dig.

Continue Reading

Populært