Connect with us

Diverse

Sådan får du en mere miljøvenlig bolig

Published

on

Med de stigende krav til boligers energivurdering, kan det være en god idé at energirenovere dit hjem, hvis du på et tidspunkt ønsker at sælge huset eller hvis du ønsker at spare penge på energiregningen. En energirenovering kan være en dyr, men ofte er det en investering, der kan betale sig på længere sigt. Hvis du ønsker at få en lavere energiregning og måske nemmere kunne sælge dit hus, får du her en guide over renoveringer, du kan foretage.

Udskift din varmekilde

Alt afhængigt af, hvordan dit hus på nuværende tidspunkt bliver opvarmet, kan det give en del point på miljøkontoen, hvis du udskifter varmekilden. Har du eksempelvis et oliefyr eller gasfyr, som det siden 2013 var forbudt at installere i nybyggerier, kan du spare mange penge på varmeregningen, hvis du udskifter dette. Et alternativ er en luft til vand varmepumpe, som omdanner luftvarme til vandvarme, som derefter ledes ud i radiatorer eller til vandhanerne i boligen. En sådanne varmepumpe bruger kun el, og med dens effektivitet er det en af de mest miljøvenlige varmekilder, der findes på markedet. 

Efterisoler din bolig

Udover at udskifte din varmekilde, kan du med stor succes ofte efterisolere din bolig. Når du bruger varme, sørger isoleringen for, at varmen ikke trænger ud af huset igen. Et velisoleret hus har derfor brug for mindre varmegenerering end et dårligt isoleret hus. Ved at efterisolere ydermure og på taget, kan du mindske varmetabet betydeligt, hvilket både kan mindske din varmeregning og samtidig øge energimærkningen på dit hus. Udover at efterisolere, er det en god idé at tjekke, om tætningslisterne ved døre og vinduer fungerer optimalt. Gør de ikke det, kan de også lede til et stort varmetab, som kan undgås, hvis listerne jævnligt bliver udskiftet. 

Byg med miljøvenlige materialer

Hvis du ønsker at lave en tilbygning eller renovering af husets konstruktion, kan du bygge miljøvenligt, hvis du bruger genbrugsmaterialer eller materialer, der er miljøvenligt producerede. Eksempelvis bliver genbrugstræ stadig mere populært, da det fungerer på samme måde som nyt træ, hvis det er sundt og uden råd og andre skader. Dog kan du også vælge at bruge miljøvenlige materialer, når du vedligeholder din bolig. Eksempelvis kan du få miljømærket maling og gøre rent med svanemærkede rengøringsmidler. 

Spar på varmen

Udover ovenstående tips, som alle koster noget at installere, kan du helt gratis hjælpe miljøet og din varmeregning, hvis du sparer på varmen. Hvis du ønsker at spare på varmen, er det dog først og fremmest vigtigt, at din bolig er godt isoleret, da det ikke er muligt at spare på varmen, hvis den ryger ud, uanset om vinduerne er åbne eller lukkede. Derudover kan du vælge at lufte ud i kort tid af gangen, så der ikke skal bruges megen energi på at opvarme rummet igen. Desuden er det mere miljøvenligt at have flere radiatorer tændt, som opvarmer rummet med en lav temperatur, end det er at have én radiator, der opvarmer med højest mulige temperatur. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Diverse

Få hjælp til det praktiske ift. et dødsfald

Published

on

Døden er et emne, man ikke kan blive ved med at undgå. På et tidspunkt oplever man et dødsfald, og det kan kaste en ud på et sidespor – især hvis det er uventet og pludseligt. Ofte er sorgen større end forventet, og skal man samtidigt planlægge en begravelse, kan alt pludseligt virke uoverskueligt. Derfor kan det være en god idé at søge hjælp til det praktiske, så man ikke selv skal stå med en stor sorg og en stor planlægningsopgave. Bor du omkring Ringkøbing, Ulfborg, Vemb, så kan du herunder blive klogere på den hjælp, som du kan få i forbindelse med et dødsfald. 

Tillid og respekt er nøgleord, når man sammen skal planlægge en begravelse

Når man oplever en stor uoverskuelighed ved dødsfald, så kan alt føles som en meget stor opgave. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at holde styr på din sorg, så godt man kan, så du kan overlade de praktiske ting til nogle, der har styr på de mange planlæggelser i forbindelse med en begravelse. Erfarne bedemænd kan gøre planlægningen nemmere for dig og din familie, og derfor er tillid og respekt også nøgleordene i deres arbejde. 

Bliv klogere på hjælpen via nettet

Har du brug for en hjælpende hånd – så læs mere om dødsfald på nettet for at finde den helt rette hjælp til planlægningen af en uoverskuelig og sørgelig begivenhed. Via linket kan du blive klogere på, hvilke ting du kan få hjælp til. På siden kan du også finde kontaktoplysninger, hvis du ønsker at få et uforpligtende tilbud eller blot en dybdegående snak i forhold til, hvordan du skal forholde dig, og hvad du skal tage stilling til i forbindelse med et dødsfald i din nærmeste omgangskreds. De hjælper dig med alt fra planlægning og praktiske tin til valget om kiste eller urne. 

Continue Reading

Diverse

Begravelsens ritualer – hvad betyder de?

Published

on

Kirkelig begravelse eller bisættelse er en ceremoni, der oftest er forbundet med stor sorg for de pårørende. For mange siges det sidste farvel i kirken, og i denne sorgens tid får den kirkelige begravelse stor betydning for de efterladte. Ceremonien i kirken indeholder mange forskellige symboler og ritualer, og her kan du læse mere om betydningen af dem for at få en bedre forståelse af begravelsen.

Jord

Jordpåkastelse er et centralt ritual i enhver begravelse i folkekirken. Både ved en begravelse og en bisættelse kaster præsten jord på kisten tre gange, mens præsten siger de velkendte ord til den afdøde: ”af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå”. Denne handling symboliserer liv-død-liv og har til formål at minde os om, at Gud er med os i livet, i døden og i det evige liv. Dette løfte modtog vi nemlig, da vi blev døbt.

Ved en bisættelse foregår jordpåkastelsen inde i kirken, og ved en begravelse foregår den ude ved graven.

Kors

Korset er kristendommens stærkeste symbol, og til alle kirkelige ritualer slås korsets tegn, både ved gudstjeneste, dåb, konfirmation, bryllup og begravelse. Korset var i gamle dage et torturinstrument, som bl.a. Jesus blev hængt op på, men efter Jesus stod op af graven, blev korset i stedet symbolet på, at liv og kærlighed har sejret over død og mørke. Der er oftest kors på kisten til en begravelse.

Blomster

Til en begravelse har blomsterne stor betydning, og de er den sidste hilsen til den afdøde.

Ved begravelsen lægges blomsterne foran kisten ned gennem kirkens midtergang, og efter ceremonien lægges blomsterne på graven eller på det sted, hvor urnen  skal sænkes ned.

Blomsterne er både et symbol på liv og frugtbarhed, men også forgængelighed. De vokser op, blomstrer og dør, ligesom mennesket gør det.

Står du selv overfor den svære opgave at skulle planlægge en begravelse, så kontakt bedemand næstved. Du kan også læse mere her om gode råd til at overskue en begravelse.

Continue Reading

Diverse

Guide: Sådan finder du den rette forlovelsesring

Published

on

Står du over for en af de måske vigtigste beslutninger i dit liv, så ved du sikkert allerede nu, hvor svært det kan være at tage det helt rette valg. Og når det kommer til at finde frem til den forlovelsesring, der måske kommer til at danne ramme om en af de største ting, som du kommer til at opleve i dit liv i forhold til store ændringer, så er det især et valg, du skal ligge nogle grundige overvejelser i. Men det findes der heldigvis råd for. Læs mere om det her.

Hvad er din partner til? 

Når du skal finde frem til en forlovelsesring, skal du først og fremmest tage et kig på de ringe, som din partner i forvejen bruger. Disse giver nemlig udtryk for, hvad hun foretrækker, og derfor kan du få et indtryk af, hvorvidt ringen skal være med sten eller ej, om den skal være guld eller sølv, samt hvilken størrelse den skal være i. Det kan være nogle meget vigtige informationer, der hjælper dig på rette vej.

Få professionel vejledning 

Derudover kan du tage et kig online på det store udvalg, som der her findes af smukke forlovelsesringe. Du vil for eksempel også her have mulighed for at blive vejledt til den rette model, og bor du i eller i nærheden af Frederiksberg, København, Nørrebro, Vesterbro eller Østerbro, så kan du også få personlig vejledning af eksperter, der har hjulpet mange par til det ’ja’, der binder dem sammen.

Skab forventningens glæde 

De kan desuden også være en fordel at spørge ind til, hvad din partner synes om. Det er okay at smide lidt små hints i ny og næ, da det blot vil pirre. Og det betyder, at du også skaber en forventningens glæde, og ofte kan det være lige så overvældende som oplevelsen selv. 

Continue Reading

Populært