Connect with us

Diverse

Sådan får du en mere miljøvenlig bolig

Published

on

Med de stigende krav til boligers energivurdering, kan det være en god idé at energirenovere dit hjem, hvis du på et tidspunkt ønsker at sælge huset eller hvis du ønsker at spare penge på energiregningen. En energirenovering kan være en dyr, men ofte er det en investering, der kan betale sig på længere sigt. Hvis du ønsker at få en lavere energiregning og måske nemmere kunne sælge dit hus, får du her en guide over renoveringer, du kan foretage.

Udskift din varmekilde

Alt afhængigt af, hvordan dit hus på nuværende tidspunkt bliver opvarmet, kan det give en del point på miljøkontoen, hvis du udskifter varmekilden. Har du eksempelvis et oliefyr eller gasfyr, som det siden 2013 var forbudt at installere i nybyggerier, kan du spare mange penge på varmeregningen, hvis du udskifter dette. Et alternativ er en luft til vand varmepumpe, som omdanner luftvarme til vandvarme, som derefter ledes ud i radiatorer eller til vandhanerne i boligen. En sådanne varmepumpe bruger kun el, og med dens effektivitet er det en af de mest miljøvenlige varmekilder, der findes på markedet. 

Efterisoler din bolig

Udover at udskifte din varmekilde, kan du med stor succes ofte efterisolere din bolig. Når du bruger varme, sørger isoleringen for, at varmen ikke trænger ud af huset igen. Et velisoleret hus har derfor brug for mindre varmegenerering end et dårligt isoleret hus. Ved at efterisolere ydermure og på taget, kan du mindske varmetabet betydeligt, hvilket både kan mindske din varmeregning og samtidig øge energimærkningen på dit hus. Udover at efterisolere, er det en god idé at tjekke, om tætningslisterne ved døre og vinduer fungerer optimalt. Gør de ikke det, kan de også lede til et stort varmetab, som kan undgås, hvis listerne jævnligt bliver udskiftet. 

Byg med miljøvenlige materialer

Hvis du ønsker at lave en tilbygning eller renovering af husets konstruktion, kan du bygge miljøvenligt, hvis du bruger genbrugsmaterialer eller materialer, der er miljøvenligt producerede. Eksempelvis bliver genbrugstræ stadig mere populært, da det fungerer på samme måde som nyt træ, hvis det er sundt og uden råd og andre skader. Dog kan du også vælge at bruge miljøvenlige materialer, når du vedligeholder din bolig. Eksempelvis kan du få miljømærket maling og gøre rent med svanemærkede rengøringsmidler. 

Spar på varmen

Udover ovenstående tips, som alle koster noget at installere, kan du helt gratis hjælpe miljøet og din varmeregning, hvis du sparer på varmen. Hvis du ønsker at spare på varmen, er det dog først og fremmest vigtigt, at din bolig er godt isoleret, da det ikke er muligt at spare på varmen, hvis den ryger ud, uanset om vinduerne er åbne eller lukkede. Derudover kan du vælge at lufte ud i kort tid af gangen, så der ikke skal bruges megen energi på at opvarme rummet igen. Desuden er det mere miljøvenligt at have flere radiatorer tændt, som opvarmer rummet med en lav temperatur, end det er at have én radiator, der opvarmer med højest mulige temperatur. 

Continue Reading

Diverse

Spar op til drømmeferien

Published

on

Går I med sommerferiedrømme eller overvejer i at stikke af mod varmere himmelstrøg, når den danske vinter melder sin ankomst? Uanset hvad jeres feriedrømme byder på i jeres familie, er det en god ide at igangsætte en fornuftig opsparing allerede i dag. Det vil med garanti gøre jeres ferieplaner både sjovere og nemmere.

Hvis man går tidligt i gang med at spare op til drømmeferien, kan man sikre sig, at man faktisk har råd til den ferie, man gerne vil på, og de oplevelser man gerne vil have undervejs, og man undgår samtidig det velkendte økonomiske chok, når man kommer hjem.

Gør jer gerne overvejelser omkring et eventuelt sms-lån, som kan være med til at finansiere en del af ferien, men forsøg altid at spar op selv, da det vil give jer en økonomisk frihed og en ferie fyldt med god samvittighed.

Hvor skal rejsen gå hen?

Noget af det første man skal overveje, er naturligvis hvor ferien skal gå hen. Dette er ofte noget, man allerede har gjort sig tanker om, når man begynder at tænke på opsparingen, men vi opfordrer alligevel til, at man i høj grad genovervejer destinationen set i lyset af ens økonomiske udgangspunkt. Det kan godt være at drømmerejsen lyder på tre uger på et luksusresort på Maldiverne, men hvis økonomien ikke kan følge med til dette, bør man måske overveje alternativer som eks. Thailand eller Sydeuropa. Sagt med andre ord bør man altså være utrolig realistisk omkring sine muligheder, da drømmeferien ellers kan sætte jer i økonomisk klemme.

Læg en realistisk plan

Når destinationen og ønsket afrejsedato er fastlagt, er der kun tilbage at sparke godt og grundigt gang i opsparingen. På dette stadie er det særligt nødvendigt, at man er realistisk omkring, hvor meget man kan lægge fra hver måned, og hvilke poster pengene skal hentes fra. Det er en god ide at gå i gang med planlægningen af en ferie så lang tid i forvejen som muligt, da det selvsagt giver bedre forudsætning for en solid opsparing.

Spar ekstra op

Et sidste godt tip er også at lægge lidt ekstra til side hver måned end først planlagt. Der kan blot være tale om 50-100 kr. Dette vil give jer et ekstra økonomisk råderum, som kan blive belejligt, hvis I f.eks. ønsker at tilkøbe yderligere spontane oplevelser på rejsen, eller vil nyde en ekstra god middag den sidste aften. Og hvis ikke man får brug for de ekstra penge på ferien, kan man jo altid nyde godt at dem derhjemme.

Continue Reading

Diverse

Gode råd til hvordan du finder de rigtige briller

Published

on

Står du i den situation hvor du skal ud og finde nogle briller, kan der være nogle faktorer du bør være opmærksom på, hvis du ønsker at finde de rigtige briller til dig. Dette er blandt andet at du bør tage højde for din ansigtsform, og at det er bedst at købe briller i en fysisk butik.

Køb dine briller fysisk i en butik tæt på dig

Ønsker du at finde de helt rigtige briller, kan det være en rigtig god ide at prøve selve stellet på dit ansigt, i virkeligheden. Dette skyldes at de briller som klæder modellen online, ikke altid også vil klæde dig. Modellen kan nemlig have en helt anden ansigtsform end dig selv, og derfor kan du ikke altid stole på hvad du ser på andre. Heldigvis findes der overalt i Danmark mange forskellige optikere hvor du kan købe dine briller. Find dine nye briller i Sønderborg, fordelen ved netop at købe dine briller i Sønderborg, er at du også her har muligheden for at leje dine briller, i stedet for at købe dem.

Find ud af hvilken ansigtsform du har

Når du skal købe briller, er det en god ide at have en ide om hvilken ansigtsform du har, allerede inden du træder ind i butikken. På denne måde har du en nogenlunde ide om hvad du skal gå efter. Har du fx et firkantet ansigt ser briller som er mere runde i stellet typisk godt ud på dig, dette skyldes at brillerne her kan være med til at bløde de ellers lidt skarpe linjer i dit ansigt op. Har du omvendt et mere rundt ansigt, er briller med mere markerede kanter typisk bedre til dit ansigt, på den måde kan de hjælpe til at få dit ansigt til at se mere harmonisk ud, idet de opvejer de bløde linjer.

Continue Reading

Diverse

Sådan får du din stil til at sidde lige i skabet

Published

on

Mode og stil er noget, som alle mennesker har et eller andet forhold til. For nogen betyder det vildt meget, mens det for andre ikke rigtig betyder noget. Dem, som rent faktisk går op i det, kan skrive under på, at der ikke findes et entydigt facit for, hvad god stil er. Det er vildt svært at vurdere, og egentligt handler det nok mest om, at den enkelte person skal føle sig tryg i den stil, som vedkommende har. Hvis du sidder lidt i klemme i forhold til din stil, kan du måske give den et friskt pust med nogle Georg Jensen øreringe.

Øreringe kan gøre vildt meget

Umiddelbart skulle man ikke lige tro, at et par øreringe kunne betyde specielt meget ift. ens stil, men det kan de helt bestemt. Det er alle de små detaljer, som tilsammen betyder meget for din stil. Og her er øreringe bestemt en faktor. Når det kommer til øreringe, er der naturligvis nogle ting, som man skal tage hensyn til. Farve, størrelse og så videre. Generelt handler det om, at øreringene naturligvis skal passe til det man ellers har på. Ellers kan det hurtigt på den modsatte effekt.

Prøv dig frem

Det er helt naturligt at have svært ved at vurdere om eksempelvis et par øreringe lige passer til ens stil. Det vigtigste er bare, at man prøver. Hvis ikke man prøver, finder man aldrig rigtig ud af, om det faktisk passer til ens spil. Så kan det godt være, at man må konstatere, at det ikke rigtigt passede ind, men det sker der skam ikke noget ved. Du bliver højst sandsynligt blot klogere på din egen stil, hvilket senere vil hjælpe dig i forhold til at få lige præcis den stil, som passer til dig, som jo er det, som det hele handler om.

Continue Reading

Populært