Connect with us

Diverse

Sådan får du en mere miljøvenlig bolig

Published

on

Med de stigende krav til boligers energivurdering, kan det være en god idé at energirenovere dit hjem, hvis du på et tidspunkt ønsker at sælge huset eller hvis du ønsker at spare penge på energiregningen. En energirenovering kan være en dyr, men ofte er det en investering, der kan betale sig på længere sigt. Hvis du ønsker at få en lavere energiregning og måske nemmere kunne sælge dit hus, får du her en guide over renoveringer, du kan foretage.

Udskift din varmekilde

Alt afhængigt af, hvordan dit hus på nuværende tidspunkt bliver opvarmet, kan det give en del point på miljøkontoen, hvis du udskifter varmekilden. Har du eksempelvis et oliefyr eller gasfyr, som det siden 2013 var forbudt at installere i nybyggerier, kan du spare mange penge på varmeregningen, hvis du udskifter dette. Et alternativ er en luft til vand varmepumpe, som omdanner luftvarme til vandvarme, som derefter ledes ud i radiatorer eller til vandhanerne i boligen. En sådanne varmepumpe bruger kun el, og med dens effektivitet er det en af de mest miljøvenlige varmekilder, der findes på markedet. 

Efterisoler din bolig

Udover at udskifte din varmekilde, kan du med stor succes ofte efterisolere din bolig. Når du bruger varme, sørger isoleringen for, at varmen ikke trænger ud af huset igen. Et velisoleret hus har derfor brug for mindre varmegenerering end et dårligt isoleret hus. Ved at efterisolere ydermure og på taget, kan du mindske varmetabet betydeligt, hvilket både kan mindske din varmeregning og samtidig øge energimærkningen på dit hus. Udover at efterisolere, er det en god idé at tjekke, om tætningslisterne ved døre og vinduer fungerer optimalt. Gør de ikke det, kan de også lede til et stort varmetab, som kan undgås, hvis listerne jævnligt bliver udskiftet. 

Byg med miljøvenlige materialer

Hvis du ønsker at lave en tilbygning eller renovering af husets konstruktion, kan du bygge miljøvenligt, hvis du bruger genbrugsmaterialer eller materialer, der er miljøvenligt producerede. Eksempelvis bliver genbrugstræ stadig mere populært, da det fungerer på samme måde som nyt træ, hvis det er sundt og uden råd og andre skader. Dog kan du også vælge at bruge miljøvenlige materialer, når du vedligeholder din bolig. Eksempelvis kan du få miljømærket maling og gøre rent med svanemærkede rengøringsmidler. 

Spar på varmen

Udover ovenstående tips, som alle koster noget at installere, kan du helt gratis hjælpe miljøet og din varmeregning, hvis du sparer på varmen. Hvis du ønsker at spare på varmen, er det dog først og fremmest vigtigt, at din bolig er godt isoleret, da det ikke er muligt at spare på varmen, hvis den ryger ud, uanset om vinduerne er åbne eller lukkede. Derudover kan du vælge at lufte ud i kort tid af gangen, så der ikke skal bruges megen energi på at opvarme rummet igen. Desuden er det mere miljøvenligt at have flere radiatorer tændt, som opvarmer rummet med en lav temperatur, end det er at have én radiator, der opvarmer med højest mulige temperatur. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Diverse

Brug noget af studietiden på at blive klar til arbejdsmarkedet

Published

on

Selvom studietiden for mange handler om at leve i nuet og nyde tilværelsen som studerende, som mange jo er rigtig glad for, så er der også en del, som går med en frygt for, hvad fremtiden mon skal bringe. Det er måske ikke alle, der føler sig overbevist om, at de kan få det “rette” job lige efter endt uddannelse, og så er der nok også en del, som ikke en gang ved, hvilken type job de gerne vil have, fordi uddannelsen måske er meget bred. Hvis man går med den slags tanker, så er der ikke nogen skam i at forberede sig lidt på tiden efter studie, mens man studerer.

Hvad skal jeg blive til?

Noget af det, som nok fylder hos de fleste studerende, hvad enten det så fylder meget eller lidt, er spørgsmålet om, hvad man kan blive til. Ens position på arbejdsmarkedet er jo også på en eller anden måde afhængig af, hvad man selv ønsker, og hvor man ser sig selv. Når man lige er startet på sit drømmestudie, har man måske en ide om, hvor det skal ende, men det kan sagtens, til nogens frustration, ændre sig, når man kommer rigtigt i gang med uddannelsen.

Ting man selv kan gøre

Hvis man som studerende netop går med de her tanker om, hvor man skal ende på arbejdsmarkedet, så er det altid godt at gøre nogle ting selv. Man kan eksempelvis få sig nogle forskellige studiejobs igennem studietiden, som på en eller anden måde er relevante for det job, man eventuelt drømmer om. 

Derudover kan det også være en god, praktisk løsning at melde sig ind i en a-kasse. A-kasser er en fordel for din økonomi i det lange løb – især hvis man du er studerende på en af de uddannelser, hvor du har hørt rygter om, at det måske kan være svært at få et job, lige når man er blevet færdig med at studere. Så at melde sig ind i en a-kasse, måske allerede mens man studere kan også være en måde at føler sig sikker økonomisk i forhold til at træde ud på arbejdsmarkedet – eller i hvert fald at søge jobs.

Continue Reading

Diverse

Tag en shoppetur i Kolding

Published

on

Kolding er en skøn by. Selvom den måske ikke er den by i der får allermest opmærksomhed – så er der faktisk rigeligt at komme efter i Kolding. Så hvad enten du lige er flyttet til byen, eller måske bare gerne vil gå på opdagelse i de mange spændende butikker der – så er der i hvert fald nok til, at du sagtens kan planlægge en hyggelig shoppedag i Kolding. Men hvordan planlægger du den bedste dag – læs med her og bliv klogere.

Der er rigeligt at tage af

Kolding er en by med vokseværk og det betyder naturligvis også at butikslivet brager fremad. Og det er jo godt nyt for dig, der gerne vil planlægge en hyggelig shoppedag i netop Kolding. Hvis du bare elsker at købe nye ting og gerne vil have alt samlet på et sted. Ja, så kan du med fordel besøge Kolding Storcenter. Foruden at være det absolut største storcenter i hele Jylland, så er det også en god måde at have alt samlet på et sted. Her kan du både shoppe, parkere bilen tæt på og stoppe op og få en bid mad eller en kop kaffe. Hvis I er en hel familie afsted, så er der masser af aktiviteter for jer allesammen.

Til dig der elsker genbrugsshopping

Hvis du derimod er vild med at købe brugt er der også gode nyheder. For hvis der er et sted du kan finde de rigtig gode ting – så er det i mindre byer rundt om i landet. Og her er Kolding selvfølgelig ikke nogen undtagelse. DU kan både finde et væld af genbrugsbutikker, men du kan også lave lidt research hjemmefra og se om koldings netavis.dk eventuelt har skrevet en artikel om et kommende loppemarked. Både loppemarkeder og genbrugsbutikker er sjove og fyldt med unikke fund. Og I Kolding er der ikke så mange om buddet.


Continue Reading

Diverse

Aarhus Kultur

Published

on

Aarhus er en af de største byer i Danmark, og her er der rig mulighed for at opleve en masse spændende kultur. Byen har mange forskellige museer, teatre og gallerier, der alle byder på noget unikt. Aarhus har også et rigt musikliv med mange forskellige koncerter og musikfestivaler.

Aarhus Museer

Aarhus har mange spændende museer, der alle byder på noget unikt. Der er både museer med faste udstillinger og museer med midlertidige udstillinger. Nogle af de mest kendte museer i Aarhus er ARoS Aarhus Kunstmuseum og Moesgaard Museum. Du kan læse mere om byens museer og andre kulturoplevelser ved at klik her.

Aarhus Teatre

Aarhus Teater er et af de største teatre i Danmark, og her spilles der både klassiske forestillinger og moderne forestillinger. Teatret har også et stort udendørs teater, hvor der afholdes mange forskellige events. Aarhus Teater er ikke det eneste teater i byen, der er også Det Nye Teater, Teater Katapult og Teater Refleksion.

Aarhus Gallerier

Aarhus har mange spændende gallerier, der alle byder på noget unikt. Gallerierne har både faste udstillinger og midlertidige udstillinger. Nogle af de mest kendte gallerier i Aarhus er Statens Museum for Kunst, ARoS Aarhus Kunstmuseum og Kunsthal Aarhus.

Aarhus Musikliv

Aarhus har et rigt musikliv med mange forskellige koncerter og musikfestivaler. Nogle af de mest kendte musikfestivaler i Aarhus er NorthSide og Spot Festival. Dertil findes der små hyggelige spillesteder, såsom under masken, musikhuset og andre små bodegaer, som har koncerter hver weekend. Så du kan helt sikkert finde noget, der behager din musiksmag.

Gå en tur i latinerkvarteret

Latinerkvarteret ligger midt i Aarhus og er en af de ældste bydele i Danmark. Her findes der mange hyggelige caféer og spisesteder, der alle byder på noget unikt. Derudover er der også mange små hyggelige butikker, der sælger brugskunst og tøj. Latinerkvarteret har en hyggelig atmosfære, og her er der mange forskellige mennesker at se på.

Continue Reading

Populært