Connect with us

Diverse

Sådan får du en mere miljøvenlig bolig

Published

on

Med de stigende krav til boligers energivurdering, kan det være en god idé at energirenovere dit hjem, hvis du på et tidspunkt ønsker at sælge huset eller hvis du ønsker at spare penge på energiregningen. En energirenovering kan være en dyr, men ofte er det en investering, der kan betale sig på længere sigt. Hvis du ønsker at få en lavere energiregning og måske nemmere kunne sælge dit hus, får du her en guide over renoveringer, du kan foretage.

Udskift din varmekilde

Alt afhængigt af, hvordan dit hus på nuværende tidspunkt bliver opvarmet, kan det give en del point på miljøkontoen, hvis du udskifter varmekilden. Har du eksempelvis et oliefyr eller gasfyr, som det siden 2013 var forbudt at installere i nybyggerier, kan du spare mange penge på varmeregningen, hvis du udskifter dette. Et alternativ er en luft til vand varmepumpe, som omdanner luftvarme til vandvarme, som derefter ledes ud i radiatorer eller til vandhanerne i boligen. En sådanne varmepumpe bruger kun el, og med dens effektivitet er det en af de mest miljøvenlige varmekilder, der findes på markedet. 

Efterisoler din bolig

Udover at udskifte din varmekilde, kan du med stor succes ofte efterisolere din bolig. Når du bruger varme, sørger isoleringen for, at varmen ikke trænger ud af huset igen. Et velisoleret hus har derfor brug for mindre varmegenerering end et dårligt isoleret hus. Ved at efterisolere ydermure og på taget, kan du mindske varmetabet betydeligt, hvilket både kan mindske din varmeregning og samtidig øge energimærkningen på dit hus. Udover at efterisolere, er det en god idé at tjekke, om tætningslisterne ved døre og vinduer fungerer optimalt. Gør de ikke det, kan de også lede til et stort varmetab, som kan undgås, hvis listerne jævnligt bliver udskiftet. 

Byg med miljøvenlige materialer

Hvis du ønsker at lave en tilbygning eller renovering af husets konstruktion, kan du bygge miljøvenligt, hvis du bruger genbrugsmaterialer eller materialer, der er miljøvenligt producerede. Eksempelvis bliver genbrugstræ stadig mere populært, da det fungerer på samme måde som nyt træ, hvis det er sundt og uden råd og andre skader. Dog kan du også vælge at bruge miljøvenlige materialer, når du vedligeholder din bolig. Eksempelvis kan du få miljømærket maling og gøre rent med svanemærkede rengøringsmidler. 

Spar på varmen

Udover ovenstående tips, som alle koster noget at installere, kan du helt gratis hjælpe miljøet og din varmeregning, hvis du sparer på varmen. Hvis du ønsker at spare på varmen, er det dog først og fremmest vigtigt, at din bolig er godt isoleret, da det ikke er muligt at spare på varmen, hvis den ryger ud, uanset om vinduerne er åbne eller lukkede. Derudover kan du vælge at lufte ud i kort tid af gangen, så der ikke skal bruges megen energi på at opvarme rummet igen. Desuden er det mere miljøvenligt at have flere radiatorer tændt, som opvarmer rummet med en lav temperatur, end det er at have én radiator, der opvarmer med højest mulige temperatur. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Diverse

Har du brug for hjælp til dit misbrug?

Published

on

Det er desværre sådan, at der er rigtigt mange danskere, som lider af et eller andet form for misbrugsproblem. Det kan være alt lige fra alkohol til hårde stoffer, hvor det kan være rigtigt svært at komme ud af det igen. Der er heldigvis ting, som kan hjælpe en med at overkomme de problemer, som et misbrug giver. Det vigtigste er, at man får noget professionelt hjælp af nogen der ved, hvad de snakker om og ikke har nogen faglighed bag det. Det er heldigvis sådan, at der findes rigtig mange fagpersoner i Danmark, som kan være med på din rejse ud af misbrug.

Det skal du lede efter, når du skal vælge

Det kan være en udfordring at finde ud af, hvem der bedst kan hjælpe dig til at blive rask igen. Man kan dog forsøge at finde den bedste kandidat ved at opsætte nogle kriterier, som vil give dig den bedste behandler, når alt kommer til alt. Det kunne for eksempel være, at de skal ligge tæt på din bopæl, så det ikke føles som en lang rejse, når man skal til samtale. Det kan måske også være en god idé, hvis du opsætter andre krav til behandlingen.

Vælg fleksibelt

Når det kommer til kravene til behandlingen, så kan det være svært at fastsætte som lægmand. Man kan dog have ting såsom at man gerne vil et andet sted hen end bare ens vante rammer, så man kan få noget luftforandring. Det kan ofte give noget godt til forløbet, fordi man kan komme ud af de dårlige handlingsmønstre. Hvis du leder efter en behandler på Frederiksberg, Østerbro eller København, så kan du med fordel få hjælp til at håndtere et skadeligt forbrug. Følg linket og find en klinik med muligheder for at rejse til Bornholm og komme væk fra hverdagen i kampen mod problemet.

Continue Reading

Diverse

Til dig der er vild med fodbold

Published

on

For mange danskere er fodbold den bedste og vigtigste sport der findes. Vi følger flittigt med når Danmark spiller en kamp, og vi mærker nederlaget dybt inde, når vi taber. Vi har her i denne artikel et bud på en anden måde hvorpå du også kan følge med helt tæt på, hvad der sker i fodbold, og altid være opdateret.

De seneste fodboldnyheder

Der findes fodboldfans verden over, og Danmark er bestemt ikke nogen undtagelse. Her i Danmark er der mange af os der følger ihærdigt med i, hvad der foregår. Både når det gælder det danske fodboldhold, men også når det drejer sig om andre landes hold. Hvis du er en af de mange der ikke kan få nok af fodbold, så vil det glæde dig at høre, at du inde på Indkast.dk kan finde alle de nyeste fodboldnyheder, og derved være sikker på at du er helt opdateret med, hvad det nyeste inde for fodbold er. Du vil med garanti være et hit næste gang du mødes med de andre til en god fodboldkamp, for så ved du nemlig alt hvad der er værd at vide!

For mere inspiration

Hvis du blot har taget et hurtigt kig på siden, så kan du med det samme se, at det snildt kan tage sin tid at få kigget alle nyhederne igennem. Det er derfor helt essentielt at blive opdateret på alle fodboldnyhederne de dage hvor du ikke skal noget, eller hvis du er syg, og alligevel føler du mangler et eller andet at give dig til. Fodbold har en tendens til at fjerne vores fokus fra så meget andet, så dette ville være den perfekte mulighed for dette. Når først du har fået kigget alle fodboldnyhederne igennem, så kan du med hjælp fra vores liste her: http://thecurrent.dk/det-kan-du-bruge-tiden-paa-naar-du-er-syg/ finde yderligere inspiration til hvad du skal lave, når først du er blevet syg.   

Continue Reading

Diverse

Hvad skal du stille op efter 9. klasse?

Published

on

Har du lige gennemført 9.klasse, så står du overfor at skulle træffe valget om næste skridt i dit liv. Som ung i dag, er der så mange muligheder og du har måske hørt om, at dine venner skal alt muligt forskelligt. Det kan være enormt svært at vide, hvad der er det rigtige, når der er så mange valgmuligheder. Det kan også være, at du godt ved, at der er mange muligheder, men ikke er helt klart over hvilke der egentlig er. Her ser du nogle forskellige bud på, hvad du kan vælge at lave efter du har færdiggjort 9.klasse.

Få 3 fede år på gymnasiet

Hvis du er typen, som godt kan lide almindelig skole, hvor du skal sidde og lytte til læreren, arbejde i grupper og aflevere afleveringer til tiden, så kunne gymnasiet være noget for dig. Gymnasiet kræver noget motivation, men det kræver ikke nødvendigvis, at du er den allerbedste i skolen, som mange faktisk tror. Gymnasiet er også for dig, som går op i fællesskab, gode fester og hyggelige arrangementer uden for skolen. Gymnasiet er tit kendt for fede fester og venskaber for livet. Du går op og ned ad dine klassekammerater i 3 år, hvilket gør, at I til sidst når at blive rigtig tætte. Der findes både rigtig store og mindre gymnasier, men vælg det, som du føler dig mest komfortabel med. Nogle kan lide det småt og hyggeligt, mens andre elsker at være omringet af mange mennesker. 

Tag på højskole og prøv noget anderledes 

Noget som ikke mange gør, men som alle har mulighed for, da der ingen adgangskrav er, er højskole. Højskole er et sted, hvor du skal bo og hvor du bliver undervist i det, du allerbedst kan lide. Der er ingen eksaminer og som sagt ingen adgangskrav. På en højskole har du stor frihed, men også et stort medansvar. Dine forældre er ikke til stede, og derfor skal du lære at klare mange ting selv. Et højskoleophold er derfor også med til at gøre dig klogere på livet og på dig selv. Det er et rigtig godt valg, hvis du vil ud og opleve noget anderledes inden du måske skal tilbage på den helt almindelige skolebænk. F.eks. kunne du overveje at tage på idrætshøjskole.Hvis du er vild med at bevæge dig, så giver en idrætshøjskole dig rig mulighed for det. På en højskole kan du lære folk i alle aldre at kende, for højskole er nemlig for alle. 

Få et unikt år på efterskole 

Det er blevet rigtig populært at tage på efterskole, og det er ikke så underligt. Her kan du nemlig både dyrke din yndlingsinteresse, møder en helt masse nye mennesker og blive klar til en ungdomsuddannelse. Efterskole er godt for dig, som ønsker en anderledes pause efter 9.klasse. Er du f.eks. vild med en bestemt sport, så tag på idrætsefterskole. Selvom efterskole også handler om at lære, så handler det lige så meget om at dyrke en interesse og få nye venner. 

Continue Reading

Populært