Connect with us

Diverse

Sådan slipper du for algebelægninger på dine fliser

Published

on

Algebelægning på udvendige overflader er en velkendt gene for boligejere over hele landet. Alger udgør et stort kosmetisk problem – et algebelagt hus ser simpelthen faldefærdigt og ulækkert ud. Desværre betyder den blanding af regelmæssigt solskin og masser af regn, der kendetegner det danske klima, at husene i Danmark er ideelle bosteder for algerne, og det er næsten uundgåeligt, at de før eller siden indtager terrassen, taget eller husets facade. I denne guide sætter vi derfor fokus på den enerverende organisme. Læs med, og bliv klogere på hvordan alger fungerer, og få nogle tips til hvordan de kan bekæmpes.

Hvad er alger, og hvad laver de på mit hus?

Alger betegner en stor gruppe af forskellige organismer, som tæller mere en 70.000 arter. De fleste alger lever i vand, men visse arter kan også overleve i fugtige miljøer på landjorden, og det er disse arter, der giver husejere hovedbrud. En af grundende til, at alger kan være svære at undgå, er, at de er i stand til meget effektivt at holde på fugten. Mere fugt betyder flere alger, og flere alger gør området fugtigere osv. Denne onde spiral er svær at bryde, for man kan som bekendt ikke gøre noget ved det fugtige vejr.

Alger kan gro på de fleste overflader, herunder træ, fliser og murværk. Det mest afgørende for algerne er rigelige mængder af fugt, og derfor findes alger sjældent på sydvendte mure eller tage, fordi de her ville blive tørret ud af solen. Derimod trives de fortrinligt i de mere skyggefulde kroge af terrassen eller på husets nordvendte facade.

Sådan bekæmper man alger

Alger er som sagt med til at gøre huset grimt og uhumsk, men de kan heldigvis bekæmpes. Der findes enormt mange husråd om algebekæmpelse, hvoraf nogle er ineffektive og andre decideret skadelige. Den bedste metode til at slippe af med alger er at tørre dem ud ved hjælp af et algebekæmpelsesmiddel.

Midler til bekæmpelse af alger og andet ukrudt er underlagt skarpe restriktioner, fordi disse midler kan være skadelige for miljøet. I Danmark er kun ét eneste aktivstof godkendt som algebekæmpelsesmiddel, nemlig pelargonsyre. Pelargonsyre udvindes af bl.a. pelargonier og tidsler, og det fungerer ved at nedbryde algernes cellevægge. Når cellevæggene er blevet nedbrudt, kan algerne ikke længere holde på fugten, og derfor tørrer de ud, hvorefter vind og vand skyller dem væk.

Læs mere om algebehandling på www.algeteknik.dk

Du kan sprøjte din terrasse og din facade med et godkendt algebekæmpelsesmiddel. Med ekstraudstyr til din højtryksrenser kan du også sprøjte taget. Ved hårdere angreb kan det dog blive nødvendigt at kontakte et algebekæmpelsesfirma, som har noget udstyr til rådighed, som kan fjerne selv de mest genstridige alger.

Kan alger forebygges?

Det er svært at forebygge alger i Danmark, netop fordi vores klima er så ideelt for algerne. Dog kan man tage sig visse forholdsregler, der reducerer risikoen for alvorlige algeangreb. Generelt anbefales det at reagere i god tid, hvis du opdager en begyndende algevækst på de ydre overflader. Ved at tage angrebet i opløbet kan du klare dig med en mere skånsom behandling.

Du kan også vælge at få din facade eller fliser imprægneret (læs mere). Hvis en overflade er imprægneret, er det sværere for fugt at trænge ned, og uden fugt – ingen alger. Imprægneringer vil ofte blive foretaget efter en gennemgribende algerensning af eksempelvis facaden, og har du fået en overflade imprægneret, er du garanteret algefri i de næste mange år. 

Du gør dig selv en stor tjeneste ved at tage algeangreb på husets udvendige overflader alvorligt. Kun ved at reagere hurtigt kan du undgå at skulle tage drastiske midler i brug for at komme dem til livs.

Continue Reading

Diverse

Gå vintertiden i møde

Published

on

Der er intet værre end stadig at gå rundt i sommerjakken. Kulden breder sig, og selvom vi tror at det er varmt nok til sommerjakken, så ender vi med at stå og klapre tænder. Du kender det vist også alt for godt, gør du ikke? Enten fordi du ikke har en vinterjakke, eller bare ikke har fundet den frem endnu.

Sådan finder du vinterjakken du har brug for

Vinterjakker med dun er altid det bedste, grundet dun holder på varmen, og giver dig den bedste mulighed for at holde varmen. Dunjakker giver dig en god mulighed for at tage på lange gåture, samt bare være ude i det fantastiske vejr trods kulden. Der findes et hav af muligheder for online køb af dunjakker hvor du kan finde den dunjakke som matcher dig. Om den skal være kort eller lang, eller smal eller bred, det er helt op til dig. Det er heldigvis dit valg, og der er så mange at vælge imellem så det er bare at give den gas. Dog tjek altid efter kvalitet, anbefalinger og pris. Det er noget af det vigtigste, for det går ikke at du får bestilt en jakke, som slet ikke er den du havde bestilt, og at den er gået i stykker kort tid efter du har købt den.

Dunjakker for dig der fryser

Dunjakker er ikke til at undvære, du kan også få vatjakker, men de holder bare ikke på varmen, og du kommer hurtigt til at fryse. Tag i skøjtehallen, der kan du prøve dunjakken af, der findes ikke andre kolde steder inden juletiden nærmer sig. Så få prøvet dunjakken af, og find ud af om det er dig. For det er for dumt at rende rundt i sommerens kolde beklædning. Der er ingen der gider ligge syg, fordi du har haft forkert tøj på.

Continue Reading

Diverse

Sådan finder du den perfekte gave til børnefødselsdagen

Published

on

Du har fået en invitation ind ad døren. Du læser den. Det er fra din lille niece, der glæder sig til at se dig på hendes fødselsdag. Du glæder dig også, men du vil naturligvis gerne komme med en god gave. Men der er utroligt mange ting at vælge mellem, når du træder ind i legetøjsbutikkerne. Der er mange gode ting, men det er svært at vælge lige præcis den ting, som du synes, at hun skal have. Det kan være, at hun har lavet en ønskeliste, og det bliver lidt nemmere sådan. Men du vil måske gerne selv overraske en smule og købe noget, der ikke står på ønskesedlen, men noget du er sikker på, at hun vil blive glad for.

Se på hendes interesser

Det er altid godt at orientere sig om, hvad hun interesserer sig for. Det kan jo være, at hun elsker katte eller enhjørninger, og hun samtidig elsker at tegne. Sådan kan du lettere finde en gave, og sådan sikrer du dig i højere grad, at hun vil blive glad for sin gave. Du kan vælge noget fra Djeco, der har mange forskelige ting til børn. Det er både til kreative børn, men det kan også være et flot smykkeskrin – shop Djeco.

Lav noget sammen

Udover gaven, som du køber til hende, er det altid hyggeligt, hvis i kan lave noget sammen. Du kan tage med hende ud til et sted, som hun synes er sjovt at være, eller du kan tage hende med i biografen. Måske kan du høre hendes forældre, om der er en film, som hun kunne tænke sig at se. At have lidt tid sammen er altid sjovt, og i kan jo spise et hyggeligt sted efter. Børn holder af en fysisk gave, men du kan sagtens have dette som en ekstra gave.

Continue Reading

Diverse

Lær dig selv at afstresse

Published

on

Hvis du går og føler dig presset eller stresset, er det vigtigt, at du lytter til din egen krop og giver dig selv lov til at stresse af. Det nytter ikke noget at fortsætte med at køre i højeste gear, for lige pludselig vil din krop sige helt fra. Derfor skal du lære dig selv at afstresse, så du ikke kommer helt derud.

Prioriter din tid

Hvis du nogensinde har siddet med en følelse af, at du ikke havde tid til at slappe af, kan du godt pakke den følelse væk, for det handler bare om at prioritere din tid rigtigt. Hvis du lige nu bruger unødvendigt mange kræfter på noget, som du egentlig ikke får vildt meget ud af, kunne du overveje, om du skulle bruge din tid lidt anderledes. Du skal give dig selv lov til at trække stikket en gang imellem, for det nytter ikke noget, at du bruger tiden på at stresse over alt det, som du ikke får lavet, når du endelig prøver at slappe af.

Lav noget der får dig til at slappe af

Det er meget forskelligt for folk, hvad der virker afslappende og afstressende. Når du endelig giver dig selv lov til at slappe lidt af, kan du finde på noget at lave, som får dig til lidt at glemme alt udenom dig. Om det så er at læse i en bog eller at løbe en tur, afhænger helt af dine interesser. Det vigtigste er, at du faktisk slapper af og nyder tiden.

Shop nyt sexlegetøj

Hvis du gerne vil stresse af en på en helt anden måde, skal du finde en sexshop og shoppe nyt sexlegetøj, som du kan prøve af. Hvis ikke du er god til at give dig selv tid til den slags, burde du gøre det noget mere, da det en rigtig god metode til at slappe af.

Continue Reading

Populært