Connect with us

Diverse

Tips til at undgå vinterdepressionen

Published

on

Det anslås, at omkring 5% af den danske befolkning lider af vinterdepressioner. Symptomerne er en generel tristhed, der starter i efteråret og først slutter, når det igen bliver forår. Det er ikke sikkert, at man føler sig direkte deprimeret, men mange kender måske godt til, at man bliver lidt mere sørgmodig i vinterhalvåret. Det er trods alt ikke meget sollys, man får i de mørke måneder, og så kan det godt være svært at holde humøret oppe. Heldigvis er der nogle ting, man kan gøre for at komme tristheden i forkøbet.

Forny garderoben

En rigtig god måde at bevare humøret på om vinteren er ved at lægge mærke til de små ting. Giv dig selv tid til at nyde en dejlig varm kop te og et stykke chokolade. De simple glæder er ofte nogen, der varer ved. Her kan man også overveje at forny garderoben. Hvis man hver dag kan iføre sig tøj, der får en til at smile, så er man allerede kommet et skridt væk fra vinterdepressionen. Der er masser af mærker, der producerer det dejligste tøj, for eksempel brandet Co’ Couture, hvis sortiment både dækker lækre jakker og flotte kjoler. Find det nyeste fra Co Coutures til efterårsgarderoben for eksempel i butikken By Højbjerg

Lysterapi

Noget af det bedste man kan gøre for at behandle en vinterdepression, er at benytte sig af lysterapi. Til det er det nødvendigt med en særlig lampe med meget høj lysstyrke. Behandlingen går ud på, at man sidder foran lampen et par timer om dagen i given en periode. Hvis behandlingen fungerer, er fordelene mange. Lysterapi skal gerne give mere energi og forøge indholdet af serotonin i hjernen, som medfører en tilstand af velvære. Skulle det ikke fungere, er der jo ingen skade sket, og lampen kan let gives videre til andre, der har brug for den.

Continue Reading

Diverse

Shopping er flyttet fra de fysiske butikker til netbutikkerne

Published

on

Du har måske oplevet, at mange af dine yndlingsbutikker i dag annoncerer med deres hjemmesider og digitale butikker. Dette er der en ganske særlig forklaring på, og vi vil i følgende skriv forsøge at informere dig om, hvorfor shopping er blevet en så stor del af internettet samt hvorfor flere og flere danskere søger mod nettet, når de skal handle tøj eller lignende.

Shopping som det var engang

Når man skulle shoppe tøj, sko og jakker gik man førhen altid til den nærmeste butik, der havde præcis det, man havde brug for. Der var stort set en butik til alt, men det var nødvendigt at møde op i fysisk person for at prøve tøjet på og sidenhen betale for det. Shopping var ikke noget man bare kunne klare på nettet ved hjælp af et par få klik, nej her måtte man møde fysisk op, hvis man havde brug for et par sko eller en ny jakke.

Shopping som det er i dag

Selvfølgelig er der en masse kunder, der dagligt går i de fysiske butikker for at prøve tøj og derefter købe det med hjem. De fysiske butikker er stadigvæk en stor del af danskernes shopping vaner, men mere end nogensinde før fylder de internetkøbte varer i danskernes klædeskabe. I dag er der en masse fysiske butikker, der enten helt eller delvist har flyttet deres varelager på nettet for på den måde at tiltrække flere kunder. Hvorfor shopping på nettet er blevet så populært, som det er i dag, skal vi i det følgende kigge lidt nærmere på.

Derfor er internetbutikker populære

Når fysiske butikker enten helt eller delvist rykker deres salg af tøj og sko på nettet, er det som sagt for at tiltrække flere kunder til butikken. Internetsalget er i de seneste år steget med mange procent, og det sker fordi, at de internetbaserede butikker er lettere tilgængelige og tilbyder flere fordele end de fysiske butikker kan. Internetbutikker kan diske op med langt flere produkter og populære mærker såsom Calvin Klein, Tommy Hilfiger og Levi’s, end de fysiske butikker er i stand til gøre. Dette sker fordi, de internetbaserede butikker har muligheden for at have et langt større varelager, end de fysiske butikker har. På internettet er der ganske enkelt ingen kvadratmeter pris – her kan du sælge lige så meget, som du har lyst til.

Netbutikker kan tilbyde disse fordele

Udover at have et stort udbud af varer og produkter, så kan netbutikkerne altså også tilbyde andre nævneværdige fordele. En af de disse er for eksempel den effektive returneringspolitik. Mange netbutikker lader kunderne prøve deres tøj køb af først, før de returnerer varen igen. Bestiller du derfor et par jeans eller en faux fur jakke, som du ikke er sikker på, om de passer i størrelsen, så kan du altså nemt sende varerne retur igen, hvis ikke de passede, som de skulle. Nemmere bliver det ikke!

Continue Reading

Diverse

Sådan fletter du bevægelse ind i din arbejdsdag

Published

on

Forskningen taler sit tydelige sprog – motion er simpelthen en nødvendighed, hvis du generelt vil trives i din hverdag og undgå hæmmende livsstilssygdomme. Allerhelst skal man tilbringe 30 minutter eller mere i bevægelse. Det er der masser af fordele ved, for motion kan både forebygge diabetes 2, knogleskørhed og visse former for kræft. Men når bevægelse nu er så godt, hvordan kan det så være, at mange danskere fortsat får for lidt motion? Svaret hænger nok sammen med, at det kan være svært at få bevæget sig nok i en travl hverdag. Heldigvis er der flere måder at flette motion ind i din arbejdsdag på og dermed måde spare tid.

Bevæg dig på vej til arbejde

Et sted, hvor der let kan klemmes noget mere motion ind, er vejen til arbejde. Mange danskere tager bilen i dag, men det kan altså godt anbefales at gå eller måske hoppe på cyklen i stedet for. Det kræver noget tilvænning, men hvis man bor i nogenlunde afstand fra sit arbejde, skal det nok kunne lade sig gøre. I det lange løb sparer man også penge på benzin, og dem kan man jo passende bruge til at købe sig noget lækkert cykeltøj. Tøjsæt og cykeltøj til herrer og kvinder i god kvalitet kan købes mange steder. Hvis udstyret er i orden, er der meget større sandsynlighed for, at man kommer afsted, selv når det er regnvejr.

Skab sammenhold på arbejdet med motion

Når du har vist dine kollegaer dit flotte nye cykeltøj, kan du jo foreslå noget fællesmotion på arbejdspladsen. Måske kan I endda få chefen med på det, og heldigvis mulighederne er mange. Man kan tage sig en gåtur, lave nogle armbøjninger eller måske endda indføre noget yoga i spisepausen. Det er godt for kroppen og sammenholdet og vil helt sikkert give en masse glade medarbejdere.

Continue Reading

Diverse

Sådan slipper du for algebelægninger på dine fliser

Published

on

Algebelægning på udvendige overflader er en velkendt gene for boligejere over hele landet. Alger udgør et stort kosmetisk problem – et algebelagt hus ser simpelthen faldefærdigt og ulækkert ud. Desværre betyder den blanding af regelmæssigt solskin og masser af regn, der kendetegner det danske klima, at husene i Danmark er ideelle bosteder for algerne, og det er næsten uundgåeligt, at de før eller siden indtager terrassen, taget eller husets facade. I denne guide sætter vi derfor fokus på den enerverende organisme. Læs med, og bliv klogere på hvordan alger fungerer, og få nogle tips til hvordan de kan bekæmpes.

Hvad er alger, og hvad laver de på mit hus?

Alger betegner en stor gruppe af forskellige organismer, som tæller mere en 70.000 arter. De fleste alger lever i vand, men visse arter kan også overleve i fugtige miljøer på landjorden, og det er disse arter, der giver husejere hovedbrud. En af grundende til, at alger kan være svære at undgå, er, at de er i stand til meget effektivt at holde på fugten. Mere fugt betyder flere alger, og flere alger gør området fugtigere osv. Denne onde spiral er svær at bryde, for man kan som bekendt ikke gøre noget ved det fugtige vejr.

Alger kan gro på de fleste overflader, herunder træ, fliser og murværk. Det mest afgørende for algerne er rigelige mængder af fugt, og derfor findes alger sjældent på sydvendte mure eller tage, fordi de her ville blive tørret ud af solen. Derimod trives de fortrinligt i de mere skyggefulde kroge af terrassen eller på husets nordvendte facade.

Sådan bekæmper man alger

Alger er som sagt med til at gøre huset grimt og uhumsk, men de kan heldigvis bekæmpes. Der findes enormt mange husråd om algebekæmpelse, hvoraf nogle er ineffektive og andre decideret skadelige. Den bedste metode til at slippe af med alger er at tørre dem ud ved hjælp af et algebekæmpelsesmiddel.

Midler til bekæmpelse af alger og andet ukrudt er underlagt skarpe restriktioner, fordi disse midler kan være skadelige for miljøet. I Danmark er kun ét eneste aktivstof godkendt som algebekæmpelsesmiddel, nemlig pelargonsyre. Pelargonsyre udvindes af bl.a. pelargonier og tidsler, og det fungerer ved at nedbryde algernes cellevægge. Når cellevæggene er blevet nedbrudt, kan algerne ikke længere holde på fugten, og derfor tørrer de ud, hvorefter vind og vand skyller dem væk.

Læs mere om algebehandling på www.algeteknik.dk

Du kan sprøjte din terrasse og din facade med et godkendt algebekæmpelsesmiddel. Med ekstraudstyr til din højtryksrenser kan du også sprøjte taget. Ved hårdere angreb kan det dog blive nødvendigt at kontakte et algebekæmpelsesfirma, som har noget udstyr til rådighed, som kan fjerne selv de mest genstridige alger.

Kan alger forebygges?

Det er svært at forebygge alger i Danmark, netop fordi vores klima er så ideelt for algerne. Dog kan man tage sig visse forholdsregler, der reducerer risikoen for alvorlige algeangreb. Generelt anbefales det at reagere i god tid, hvis du opdager en begyndende algevækst på de ydre overflader. Ved at tage angrebet i opløbet kan du klare dig med en mere skånsom behandling.

Du kan også vælge at få din facade eller fliser imprægneret (læs mere). Hvis en overflade er imprægneret, er det sværere for fugt at trænge ned, og uden fugt – ingen alger. Imprægneringer vil ofte blive foretaget efter en gennemgribende algerensning af eksempelvis facaden, og har du fået en overflade imprægneret, er du garanteret algefri i de næste mange år. 

Du gør dig selv en stor tjeneste ved at tage algeangreb på husets udvendige overflader alvorligt. Kun ved at reagere hurtigt kan du undgå at skulle tage drastiske midler i brug for at komme dem til livs.

Continue Reading

Populært