Connect with us

Kontor

Undgå støj i storrumskontoret

Published

on

Storrumskontorer er meget udbredte i Danmark. Det giver luft og plads til en masse medarbejdere, og det er selvfølgelig en god ting, hvis der er meget samarbejde på kryds og tværs mellem medarbejderne, så man ikke konstant skal løbe frem og tilbage. Der er dog også en del problemer forbundet med storrumskontoret – og støj er en af de allerstørste. Hvis der er mange, der taler i telefon og mange, der taler sammen hele tiden, går det ud over medarbejdernes koncentration og effektivitet. Der findes dog løsninger på dette problem uden at bruge en masse penge på at få kontoret bygget om.

Del storrumskontoret op med telefonbokse

Der er ingen grund til at bibeholde et storrumskontor, hvis det ikke er den bedste løsning. Det er heller ikke nødvendigt at bruge lang tid og mange penge på at få bygge storrumskontoret om. Du kan nemlig investere i en telefonboks. En telefonboks er ikke den røde telefonboks, som du måske forbinder med Supermand eller London. En telefonboks er nemlig et lille rum, som man kan placere i et lokale. Disse telefonbokse kan bruges som kontorer, mødelokaler eller noget helt tredje. Det er således ligesom at dele storrumskontoret op i mindre kontorer – dog uden at bruge en masse penge på byggearbejde.

Akustik- og skærmvægge

Hvis flere afdelinger skal dele det samme kontor, så er det en god idé at skærme de forskellige afdelinger af fra hinanden, så de ikke forstyrrer hinanden. Hvis salgsafdelingen for eksempel skal sidde sammen med de resterende medarbejdere, så vil disse blive forstyrret af de konstante telefonopkald. Dette problem kan dog afhjælpes med akustik- og skærmvægge. Akustik- og skærmvægge kan nedsætte støjniveauet på kontoret, og de kan dermed bidrage til at styrke koncentrationsevnen. Alle medarbejdere er således stadig tæt på hinanden og i samme lokale og kan nemt samarbejde, men det kan de gøre uden at de forstyrrer de andre medarbejdere.

Hvis du står og har brug for hjælp til indretning af et større kontorlokale, så står Haubjerg Indretning klar til at hjælpe dig med erhvervsindretning. De har over 60 års erfaring med erhvervsindretning, og de kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dine lokaler.

Continue Reading

Kontor

Har du styr på dit kontor?

Published

on

Har du styr på dit kontor eller din virksomhed? Hvad skal du bruge til dit hjemmekontor, til dit kontorfællesskab eller til dine ansatte i din virksomhed?

Hvad end det er til dig selv eller til dine ansatte, så er der mange ting, som kan være med til at optimere din arbejdsdag og plads. Vi har et par steps her, som du kan kigge på og (måske) få noget inspiration af.

Er din arbejdsstilling på plads?

Har du alt til dit kontorfællesskab? Der er nødvendighederne, og så er der de der luksusting til kontoret. Faktisk så er der endnu flere kategorier, hvis du virkelig går i dybden med listen. Som hovedregel kommer du langt med et skrivebord, en computer + skærm og en kontorstol. Men hvis vi skal tænke lidt mere på vores medarbejdere og lidt mere luksus, så er listen en del længere.

Det er muligt at finde masser af billige kontormøbler rundt omkring, så du skal bare på jagt. Når det kommer til arbejdsstilling, så er der mange ergonomiske råd, som er værd at følge:

Sørg for at dine redskaber er indstillet til dig. Det vil sige:

  • Sid ordentligt. Fødderne skal være placeret fladt på gulvet, en skammel eller lignende. Vinklen på benene skal være mere en 90 grader, og der skal kunne være en hånd mellem stolesædet og dine knæhaser.

  • Hav aldrig benene over kors, når du sidder og arbejder.

  • Dine arme skal være 90 grader, når du sidder foran dit skrivebord. Hvis dine skuldrer bliver presset opad, så sidder du for lavt i forhold til dit skrivebord, og du risikerer at få smerter i ryggen.

  • Ændre på din skærm så dit hoved følger den naturlige vinkel i din krop.

  • Husk at lægge hænderne ned foran dit tastatur. Når du har dine hænder løftet over tasterne, så er dine muskler yderligere belastet. Dette kan give smerter i underarmen.

  • Har du et hævesænkebord så stil dig op et par gange om dagen.

Med en god kontorstol og et hæve-/sænkebord og så kommer du ret langt.

Udover bedre arbejdsstilling så forbrænder du 0,7 kalorier mere i minuttet, når du står op fremfor, når du sidder ned.

Det er ikke meget i øjeblikket, men når vi tæller sammen hver eneste dag ude efter uge, så kan det hurtigt blive en lille slat til regnskabet.

Har du plads til dine ansatte?

Derudover så er arbejdsmiljøet også altafgørende.

Dette gælder både i forhold til lyset, som skal sørge for, at du kan se hvad, at du laver, udluftningen som skal skabe en god atmosfære og hjælpe med at holde bakterierne og sygdommen væk fra kontoret og hvorvidt at der er gode parkeringsforhold til dine ansatte.

Mangler du plads til dine ansatte eller virksomhed i vækst, så kan du indhente tilbud på asfaltering til nye parkeringspladser eller finde større lokaler, når I ikke længere kan være på kontoret.

Derudover så er det alt afgørende, at dine ansatte kan holde ud at være på arbejdspladsen, og kan fuldføre deres arbejde i et godt arbejdsmiljø-

Det kan være med til at skaffe dig færre sygedage på kontoret. Derudover så er det sociale arbejdsmiljø selvfølgelig også vigtigt. Har dine medarbejdere det godt på kontoret, så er de også tilbøjelige til at give den en ekstra skalle og til at dukke op på jobbet, når de har lyst til at tage en halv sygedag.

Glade medarbejdere er mere motiveret medarbejdere.

Alt det kedelige, formelle og det vigtigste

Er alt det formelle på plads? Har I styr på regnskabet og momsregistreringerne selv, eller har I måske ansat nogen udefra til alle de praktiske og nødvendige tal.

Kvitteringer, momsregnskab, budgetter og SKAT. Det er kedeligt, det er besværligt og det kan være meget nemt at udskyde, hvis det ikke er din spidskompetence, og hvis du har lidt for mange bolde i luften på jobbet. Men det er desværre rigtig vigtigt, og noget af det eneste, som du ikke har mulighed for at vælge fra.

Continue Reading

Kontor

Gode råd til hvordan du bedst indretter et børneværelse

Published

on

Uanset om der er tale om en familieforøgelse, eller om det ”bare” er et lidt ældre barn i familien som godt vil have lavet et nyt værelse, kan dette ofte være en lidt svær opgave. Som forældre kan det nemlig være en udfordring at sætte sig ind i barnets sted, og man kan være i tvivl om i hvilken retning barnet ønsker at tage sit værelse. Derfor er der her samlet nogle råd til indretning af et børneværelse.

Tænk praktisk

Børn er meget sociale væsner som elsker at have venner på besøg, i den forbindelse kan det være smart at tænke lidt praktisk. Her er det nemlig hyggeligt hvis børnene kan have en sofa hvor de kan sidde og lege i, eller spille spil fra. Men det er de færreste værelser som er store nok til både at have et skrivebord, en sofa og en seng derinde, derfor kan man kombinere de sidstnævnte ved at købe en sovesofa. Du kan online finde et stort udvalg af forskellige typer sovesofaer, som både vil passe ind i et pige- og drengeværelse, og som nemt kan sættes op og pakkes sammen, af selv yngre børn, hvis man lige giver en hjælpende hånd med i starten.

Sørg for at tage højde for barnet

Det måske vigtigste at tage højde for når man indretter et børneværelse, er at det er et barn som skal bo derinde. Det vil sige det ikke nytter noget at prøve at indrette et neutralt og stilrent rum, i stedet skal man gå all in med plakater og maling. Et værelse skal for børn være sjovt, der skal være massere plads til legetøj, og barnets andre interesser, og vigtigst af alt skal de have nogle egenskaber som barnet finder seje, dette kan være alt fra en høj seng med en rutsjebane ned, eller en helt blomstret væg.

Continue Reading

Kontor

Det skal du ikke undvære på kontoret

Published

on

Der er i dag mange af os danskere, der er yderst heldige, når det kommer til den måde, som vi arbejder på. Vi er nemlig flere, der er så privilegerede, at vi har mulighed for at sidde hjemme hos os selv i eget hjem og få udført dagens arbejde. Og hjemme-arbejde vinder faktisk frem inden for en lang række forskellige brancher. Det giver nemlig noget mere frihed i hverdagen, idet man således blot kan arbejde, når det passer en. Det handler dog også om frihed under ansvar, da det selvfølgelig er vigtigt, at man yder lige så godt, som hvis man var på sin arbejdsplads.

Du skal have styr på elektronikken

Derfor er det vigtigt, at man for eksempel får skabt sig et godt kontor i hjemmet, som er udstyret med alle de ting, der er behov for, når man skal gennem sit arbejde. Her er det for eksempel vigtigt med en god stol, der sørger for at ryggen får den støtte, den har behov for, et bord der eventuelt kan hæves og sænkes, således ergonomien sikres, og så er det også en god ide med en god computer for eksempel fra Dell. Og de andre løsninger inden for elektronikken, som også kan fås fra Dell. Det være sig for eksempel et tastatur, en mus, en printer og så videre.

Find alt fra Dell online

Når du tager et kig på Dell vil det nemlig hurtigt gå op for dig, at der her er tale om nogle produkter i den aboslut bedste kvalitet. Det er således noget elektronik, som der ikke er blevet gået på kompromis med, og derfor vil det med sikkerhed sørge for, at du kommer godt igennem dit arbejde på dit hjemmekontor. Tag et kig her på siden, hvis det er noget, som du gerne vil vide noget mere om.

Continue Reading

Populært