Connect with us

Diverse

Sommeren står for døren

Published

on

Sommeren står for døren, og det betyder sommerferie for rigtig mange. Skal I en tur sydpå? Eller skal I en uge i sommerhus ved Danmarks Vestkyst? Måske skal I bare nyde ferien derhjemme i haven i år? Årets ferievalg kan afhænge meget af budgettet, men der er intet budget, som er for småt til en hyggelig ferie. En god ferie behøver ikke koste en hel masse. Hvis budgettet er helt minimalt, vil det kunne gøres næsten gratis ved at holde ferie i haven med en helt masse havespil, lækre is og picnic i haven. Hvis budgettet rækker lidt længere, så kunne det være lækkert en uge til de varme lande, hvis I er til den slags. Er I til en mere aktiv ferie, så kan I samle hele familien og planlægge en uge, hvor I hver dag laver noget nyt. En tur i skoven den ene dag, en tur i hallen og spille badminton den næste uge osv. Der er uanede muligheder, men hvad end det er det ene eller det andet, så sørg for at forevige Jeres minder, så I har noget at se tilbage på. 

Forevig Jeres minder

Hvis I har lyst til at forevige Jeres minder, så I kan se tilbage på en hyggelig ferie, så er en rigtig god idé at købe et kamera. Det behøver ikke være noget vildt og fancy kamera, bare så længe det kan tage nogle billeder. Der er noget enormt hyggeligt over at rende rundt med et kamera fremfor sin mobiltelefon. Det bliver til en fælles ting for hele familien at få taget nogle billeder. Det er også en sjov måde at inddrage børnene på, og de kan hurtigt både nogle timer på at rende rundt og tager billeder af alt muligt skørt. En god idé er at have et par ekstra batterier til kameraet, så I ikke skal vente på, at det bliver ladt op før I kan bruge det igen. Hav et par stykker liggende, så I hele tiden kan skifte ud. Køb billige batterierher. 

Gør billederne fysiske 

Når billederne først er taget, så kan de hurtigt komme til bare at lægge på kameraets SD-kort, hvor ingen alligevel ser dem. Sørg for, at I får gjort billederne til noget fysisk, som I kan kigge på i ny og næ. I kan både få dem printet ud og sat i rammer, så I kan lave en lille billedvæg med minder. En mulighed er også at lave en fotokalender med alle billederne. På den måde kan I hver måned have et nyt billede fra Jeres ferie at kigge på. Næste år kan I så lave en ny kalender med de nyeste billeder. I kan også lave et fotoalbum for hver ferie, I har været på eller samle alle årets små ferier og ture i ét album. Så kan I hive det frem engang imellem og sidde og snakke om det alle sammen. Det er en rigtig hyggelig måde at mindes de gode stunder sammen på. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Diverse

Brug noget af studietiden på at blive klar til arbejdsmarkedet

Published

on

Selvom studietiden for mange handler om at leve i nuet og nyde tilværelsen som studerende, som mange jo er rigtig glad for, så er der også en del, som går med en frygt for, hvad fremtiden mon skal bringe. Det er måske ikke alle, der føler sig overbevist om, at de kan få det “rette” job lige efter endt uddannelse, og så er der nok også en del, som ikke en gang ved, hvilken type job de gerne vil have, fordi uddannelsen måske er meget bred. Hvis man går med den slags tanker, så er der ikke nogen skam i at forberede sig lidt på tiden efter studie, mens man studerer.

Hvad skal jeg blive til?

Noget af det, som nok fylder hos de fleste studerende, hvad enten det så fylder meget eller lidt, er spørgsmålet om, hvad man kan blive til. Ens position på arbejdsmarkedet er jo også på en eller anden måde afhængig af, hvad man selv ønsker, og hvor man ser sig selv. Når man lige er startet på sit drømmestudie, har man måske en ide om, hvor det skal ende, men det kan sagtens, til nogens frustration, ændre sig, når man kommer rigtigt i gang med uddannelsen.

Ting man selv kan gøre

Hvis man som studerende netop går med de her tanker om, hvor man skal ende på arbejdsmarkedet, så er det altid godt at gøre nogle ting selv. Man kan eksempelvis få sig nogle forskellige studiejobs igennem studietiden, som på en eller anden måde er relevante for det job, man eventuelt drømmer om. 

Derudover kan det også være en god, praktisk løsning at melde sig ind i en a-kasse. A-kasser er en fordel for din økonomi i det lange løb – især hvis man du er studerende på en af de uddannelser, hvor du har hørt rygter om, at det måske kan være svært at få et job, lige når man er blevet færdig med at studere. Så at melde sig ind i en a-kasse, måske allerede mens man studere kan også være en måde at føler sig sikker økonomisk i forhold til at træde ud på arbejdsmarkedet – eller i hvert fald at søge jobs.

Continue Reading

Diverse

Tag en shoppetur i Kolding

Published

on

Kolding er en skøn by. Selvom den måske ikke er den by i der får allermest opmærksomhed – så er der faktisk rigeligt at komme efter i Kolding. Så hvad enten du lige er flyttet til byen, eller måske bare gerne vil gå på opdagelse i de mange spændende butikker der – så er der i hvert fald nok til, at du sagtens kan planlægge en hyggelig shoppedag i Kolding. Men hvordan planlægger du den bedste dag – læs med her og bliv klogere.

Der er rigeligt at tage af

Kolding er en by med vokseværk og det betyder naturligvis også at butikslivet brager fremad. Og det er jo godt nyt for dig, der gerne vil planlægge en hyggelig shoppedag i netop Kolding. Hvis du bare elsker at købe nye ting og gerne vil have alt samlet på et sted. Ja, så kan du med fordel besøge Kolding Storcenter. Foruden at være det absolut største storcenter i hele Jylland, så er det også en god måde at have alt samlet på et sted. Her kan du både shoppe, parkere bilen tæt på og stoppe op og få en bid mad eller en kop kaffe. Hvis I er en hel familie afsted, så er der masser af aktiviteter for jer allesammen.

Til dig der elsker genbrugsshopping

Hvis du derimod er vild med at købe brugt er der også gode nyheder. For hvis der er et sted du kan finde de rigtig gode ting – så er det i mindre byer rundt om i landet. Og her er Kolding selvfølgelig ikke nogen undtagelse. DU kan både finde et væld af genbrugsbutikker, men du kan også lave lidt research hjemmefra og se om koldings netavis.dk eventuelt har skrevet en artikel om et kommende loppemarked. Både loppemarkeder og genbrugsbutikker er sjove og fyldt med unikke fund. Og I Kolding er der ikke så mange om buddet.


Continue Reading

Diverse

Aarhus Kultur

Published

on

Aarhus er en af de største byer i Danmark, og her er der rig mulighed for at opleve en masse spændende kultur. Byen har mange forskellige museer, teatre og gallerier, der alle byder på noget unikt. Aarhus har også et rigt musikliv med mange forskellige koncerter og musikfestivaler.

Aarhus Museer

Aarhus har mange spændende museer, der alle byder på noget unikt. Der er både museer med faste udstillinger og museer med midlertidige udstillinger. Nogle af de mest kendte museer i Aarhus er ARoS Aarhus Kunstmuseum og Moesgaard Museum. Du kan læse mere om byens museer og andre kulturoplevelser ved at klik her.

Aarhus Teatre

Aarhus Teater er et af de største teatre i Danmark, og her spilles der både klassiske forestillinger og moderne forestillinger. Teatret har også et stort udendørs teater, hvor der afholdes mange forskellige events. Aarhus Teater er ikke det eneste teater i byen, der er også Det Nye Teater, Teater Katapult og Teater Refleksion.

Aarhus Gallerier

Aarhus har mange spændende gallerier, der alle byder på noget unikt. Gallerierne har både faste udstillinger og midlertidige udstillinger. Nogle af de mest kendte gallerier i Aarhus er Statens Museum for Kunst, ARoS Aarhus Kunstmuseum og Kunsthal Aarhus.

Aarhus Musikliv

Aarhus har et rigt musikliv med mange forskellige koncerter og musikfestivaler. Nogle af de mest kendte musikfestivaler i Aarhus er NorthSide og Spot Festival. Dertil findes der små hyggelige spillesteder, såsom under masken, musikhuset og andre små bodegaer, som har koncerter hver weekend. Så du kan helt sikkert finde noget, der behager din musiksmag.

Gå en tur i latinerkvarteret

Latinerkvarteret ligger midt i Aarhus og er en af de ældste bydele i Danmark. Her findes der mange hyggelige caféer og spisesteder, der alle byder på noget unikt. Derudover er der også mange små hyggelige butikker, der sælger brugskunst og tøj. Latinerkvarteret har en hyggelig atmosfære, og her er der mange forskellige mennesker at se på.

Continue Reading

Populært