Connect with us

Gode råd

Sådan får du råd til at flytte hjemmefra

Published

on

Hvis man er ung er det ofte sådan, at man ikke har haft tid eller mulighed for at spare det store op eller fået adgang til sin børneopsparing. Derfor kan det være svært at have råd til de ekstra udgifter, der følger i juleperioden, hvis man forsøger at spare sammen til at flytte hjemmefra. Således kan nedenstående liste forhåbentlig bidrage med nogle gode tips til, hvordan du kan få mest mulig ud af din nuværende privatøkonomi, så du kan få råd til at betale depositum. Der er mulighed for at tage et kviklån selvom du kun er 18 år hos kviklaan-guide.dk, men du bør først læse nedenstående guide, før du overvejer et kviklån.

1. Få overblik over din privatøkonomi med det samme

Det første tip i denne guide omhandler at have overblik over privatøkonomien. Hvor mange penge kommer der ind? Har du fritidsjob, SU eller hvordan ser dine indtægter ud, og hvor meget udgør dine samlede indtægter tilsammen? Det kan være svært at ændre sine indtægter, hvis du studerer og dermed ikke har tid til et fuldtidsjob. Derfor bør du snarere tage et kig på dine udgifter og efterfølgende notere, hvor meget du kan spare op.

2. Skær ned på dine udgifter

Som sagt bør du kigge på dine udgifter, hvor du måske kan afmelde nogle abonnementer på eksempelvis streamingtjenester. Hvis det skulle komme såvidt, at du savner nogle af de afmeldte streamingtjenester, kan du altid tilmelde dem igen.

 

Du kan muligvis også overveje at undlade at gå i byen før nytårsaften og holde igen med at impulskøb. Sidstnævnte bør være muligt lige netop i december med tanke på, at du alligevel modtager gaver juleaften.

3. Køb dine gaver billigt

Når du skal købe julegaver, kan du med fordel anvende pricerunner, så du med større sikkerhed køber dine gaver til de bedste priser. På denne måde har du mulighed for at spare og/eller få mere ud af dit rådighedsbeløb.

 

Du kan eventuelt også bruge gavekort til at købe julegaverne, hvis du har gavekort liggende. På denne måde bruger du ikke penge fra dit rådighedsbeløb.

4. Ønsk dig ting til boligen

En anden måde hvorpå du undgår at bruge penge er, hvis du ønsker dig ting til at flytte hjemmefra. Der skal bruges penge på at flytte hjemmefra i forbindelse med indretning. Mange har også specifikke ting, som de ønsker at have i boligen. Det handler igen om at spare på dine økonomiske midler, så du kan flytte nogle af disse økonomiske midler over på en opsparingskonto, og derfor bør du ønske dig ting til boligen, så du ikke selv skal købe disse.

5. Spar op

Når du har gjort ovenstående og forhåbentlig er kommet økonomisk uskadt fra december måned, er det tid til at spare op. En klassisk måde hvorpå du kan gøre dette er at overføre et fast beløb hver måned til en opsparingskonto, så du ikke bruger af disse. Derudover bør du stadig tænke i at holde dine udgifter nede, som beskrevet tidligere.

6. Kviklån

Hvis du tænker, at du ikke har råd til depositummet på din drømmelejlighed og ikke føler for at spare op, kan du altid tage et kviklån. Der er mange, som ikke er klar over, at du også kan tage et lån som 18-årig, hvis du står og mangler penge. Dette kan du f.eks. gøre via kviklaan-guide.dk der formidler lån på vegne af mange forskellige låneudbydere, hvorfor du får præsenteret en masse forskellige lån, hvor du nemt og enkelt kan vælge det lånetilbud, som du mener er bedst for dig.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gode råd

Aktiviteter til sommerferien i Danmark

Published

on

Hvis pengene ikke rækker til en udlandsrejse denne sommer, så er der faktisk mange ting, som man sagtens kan lave i Danmark. De fleste er tilmed næsten helt gratis. Nedenunder kan du læse nogle tips, som kan inspirere dig til en sjov og (næsten) gratis sommer.

Tag en tur på museum

Du kan besøge mange af de danske museer helt gratis. Nogle af dem er Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Tøjhusmuseet og Frilandsmuseet. Andre museer har gratis adgang på bestemte dage, mens de fleste museer tillader, at børn under 18 kommer gratis ind. Selvom dagen vil blive brugt inden døre, så kan du helt sikkert få en god oplevelse ud af det.

Vamos a la playa

Du behøver ikke at tage til Spanien for at kunne komme i vandet. Danmark har mange skønne sandstrande, og i de større byer er der ofte havnebade, som står til mere eller mindre fri afbenyttelse. Så se at kom afsted og få taget hul på årets første dukkert i det fri. Husk at smøre en madpakke, så du kan få mest muligt ud af dagen. Du kan også tage andre former for underholdning med, hvis du ikke har lyst til at være i vandet hele dagen. Din yndlingsmusik og en god bog er altid en sikker vinder

Udendørsspil kan sætte skub i en varm sommerdag

Stigegolf, strandtennis og petanque er bare nogle af de muligheder, som du kan ty til, hvis du ikke har nogle planer. Saml et hold af venner eller familie og afhold en turnering. I kan eventuelt medbringe hver jeres spil og afholde en lille turnering. Det er som regel sjovest at spille, hvis der er noget at vinde, så tag ud i byen og køb en gevinst. Præmien kunne meget passende være et havespil, så I kan udvide jeres turnering næste gang.

Ud i det blå kun med cykelhjelm på

Udover at være en sjov motionsform kan en cykeltur også være en hel udflugt i sig selv. Danmark byder på mange naturskønne cykelruter med masser af oplevelser. Du bestemmer selv, hvor omfattende din udflugt på cykel skal være. Den kan tage alt fra et par timer til flere dage. Hvis du vælger en mere omfattende tur, så husk at benyt dig af de overnatningsmuligheder, badesøer med mere, som du kommer forbi på din vej. Hvis du gerne vil have selskab, så husk at bliv enige om, hvor meget I vil cykle per dag.

Continue Reading

Gode råd

Når du døjer med fedtet hår

Published

on

Det er et utroligt normalt problem at have. Der er mange af os, som døjer med fedtet hår, men der er heldigvis mange ting, som man kan give sig i kast med at afprøve, hvis man vil det genstridige fedt til livs. Disse ting kan nogle gå stærkt imod ens første antagelse, men hvis man følger argumentationen, så vil det faktisk give mening i sidste ende. Her er nogle hurtige tips til, hvordan man holder fedtet stangen og får det silkebløde hår man går og drømmer om.

Vask dit hår mindre ofte

Jeg ved det godt. Det lyder totalt langt ude, at mindre hårvask kan være med til at mindske fedtet i håret, for man vasker jo fedtet ud, når man går i bad og vasker sit hår. Det er dog også sådan, at hyppig hårvask stimulerer de talgproducerende celler i hovedbunden. Talg er det fedt, som både findes på ens hud og udskilles ved ens hår. Hvis man vasker håret sjældnere, vil man måske se en forbedring efter et stykke tid, da talgcellerne begynder at producere mindre talg til håret. Det er dog langt fra det eneste man kan gøre og man skal huske på, at ens frekvens for hårvask er totalt individuel.

Børst mindre og vask i lunkent vand

For meget børstning kan være en af grundende til, at ens hår bliver fedtet, fordi man kan komme til at børste det for meget og for ofte, så hovedbunden begynder at overproducere det talg der dannes. Desuden kan det være smart at vaske håret i lunkent vand, som ikke udtørrer hovedbunden lige så meget. En mindre udtørret hovedbund giver ligeledes mindre anledning til fedtproduktion. Udover alt dette, så find den perfekte shampoo til fedtet hår her og mindsk de gener, som du eventuelt kunne opleve i forbindelse med en overproduktion af talg i hovedbunden.

Continue Reading

Gode råd

Den bedste investering mod ondt i nakke og ryg

Published

on

Flere og flere danskere døjer med smerter i bevægeapparatet. Dette kan skyldes mange ting, men i de fleste tilfælde er det på grund af, at de sidder i forkerte stillinger på arbejdet, hvilket derfor til sidst udmunder i kroniske smerter. Når man er kommet så langt ud, at ens smerter følger en hver dag, så vil man næsten gøre alt, hvad der kan hjælpe, og hvis du selv døjer med ondt i nakke eller ryg, har du helt sikkert også prøvet alverdens behandlinger ved fysioterapeuten eller massøren. Måske du endda har prøvet alternative behandlinger så som akupunktur og zoneterapi, hvor intet har rigtigt hjulpet, og hvad gør du så? Der findes heldigvis nogle måder, hvorpå du kan give din krop den ro, den har brug for, hvilket måske kan afhjælpe dine smerter for en stund.

Invester i en varmepude

Hvis du er én af dem, som døjer med ondt i bevægeapparatet, kan du med fordel anskaffe dig en varmepude. Dette kan du derudover også, hvis du ikke har smerter, for en varmepude er bare altid god at have. Men især hvis du har ondt i nakke og ryg, er denne nærmest uundværlig, da den mindsker muskelspændinger. En varmepude opvarmer nemlig musklerne, hvilket gør, at de slapper af, hvorfor de vil gøre mindre ondt. Når smerterne er formindsket, vil din krop også automatisk slappe af, og du vil derved føle dig meget bedre tilpas, hvilket jo er hele pointen. Selvom dette ikke er en permanent løsning, er det en god ting at gøre i de perioder, hvor du har ekstra ondt, så du på denne måde kan få lidt ro og afspænding.

Hvilken skal du vælge?

Der findes mange forskellige slags varmepuder, og på én og samme tid er deres funktion jo præcis den samme, men der findes alligevel visse ting, som kan være anderledes på dem hver især. Derudover er designet forskelligt, så du kan finde én, som passer lige præcis til dig og dit hjem, hvis du vil have den stående fremme. Du kan med fordel investere i en varmepude med kirsebærsten eller med kerner og korn, da disse nemt og enkelt kan opvarmes i mikroovnen, og derved er du fri for at have ledninger liggende, og du kan på denne måde justere puden, så den ligger ordenligt på dit ømme område. Hvis du er interesseret, kan du se varmepuder med korn her på gadgetsjov.dk. Herinde kan du også finde forskellige designs, så på denne måde kan du finde den helt rigtige til dig.

Continue Reading

Populært