Connect with us

Kontor

Disse faktorer afgør kvaliteten af arbejdsmiljøet

Published

on

Kontormiljøer, arbejdsteams og virksomhedsmedarbejders arbejdsoplevelse betinges først og fremmest af det arbejdsmiljø, de hver dag færdes i. Når arbejdsmiljøet er optimalt, påvirker det medarbejdernes indsats og dermed virksomhedens udbytte. Omvendt viser forskning også, at når arbejdsmiljøet ikke lever op til gode standarder, øges sygefraværet med op til 40 %.

Tre faktorer har den mest afgørende betydning for medarbejdernes velvære på arbejdspladsen. I denne artikel udforskes disse, således at arbejdsgivere, medarbejdere og kollegaer kan samarbejde om at skabe de bedste vilkår for alle på arbejdet.

Det fysiske miljø

Det gode indeklima er forudsætningen for, at det gode arbejde udføres. Indendørsområder bør have den rette temperatur, udluftning og ikke mindst naturligt, friskt lys. Kontoret bør indrettes efter virksomhedens behov og med øje for alles velvære.

Når mange timer bruges på kontorstolen, bør denne være af god kvalitet, ligesom mange drager fordel af, at bordet kan justeres efter arbejdsstilling. Når hverdagen ofte består af lange stræk af koncentreret arbejde i samme position, drager kroppens fysik godt af variation. Derfor indretter mange virksomheder også efter, at medarbejdere kan bytte arbejdsplads og bevæge sig fleksibelt blandt hinanden på kontoret. 

Praktikalitet gør også hverdagen lettere. Når kontoret imødekommer alles behov, opnås det bedste arbejdsmiljø. Blandt de initiativer, som bruges i erhvervslivet, findes de gode garderobeskabe, hvor medarbejdernes tøj, skiftetøj og ejendele kan opbevares. Ny teknologi gør det blandt andet muligt at installere ventilationssystemer i disse, så fugtigt, svedigt og vådt kan tørres til senere på dagen eller til den følgende dag.

Den kollegiale stemning

Det sociale aspekt af arbejdslivet er for mange en af de mest centrale grunde til at gå på arbejde. Motivationen, der forekommer for at drive det arbejdsnødvendige projekt frem og lykkedes, driver de fleste virksomheder. Foruden denne lyst til sammen med sine kollegaer at højne virksomhedens værdi og alles udbytte, ville de færreste firmaer bestå.

For at finde den motivation til at samarbejde med hinanden på et ambitiøst plan, kræves et godt arbejdsmiljø samt venskab mellem kollegaerne. Ved at arrangere sociale arrangementer som julefrokost, grillaften, fredagsbar og frokostpauser, styrkes det interne fællesskab.

Når kollegaer kommer hinanden ved på et privat plan, bliver det lettere at samarbejde samt ikke mindst også at have tolerance og forståelse for andres arbejdsmetoder og personligheder. Heraf har sidstnævnte evne til at rumme sine kollegaer kæmpe betydning for arbejdsmiljøet, da alle trives, når de føler sig accepteret.

De afgørende kodekser og aftaler

Metoden, hvormed vi angriber en arbejdsopgave, varierer fra individ til individ. Når tingene gøres på forskellig vis, stødes og irriteres mange nemt. Når alle har en indædt tro på at sin fremgangsmåde er den rigtige, er der fare for, at problemer vil opstå.

Et fælles kodeks eller regelsæt, som alle på arbejdspladsen kan enes om, kan skabe vej udenom misforståelser og ubehageligheder. Ground rules på kontoret kan skabe et trygt rum for alle at færdes i. Ved at have tålmodighed med hinanden samt åbent diskutere, hvordan de bedste vilkår på arbejdspladsen sikres, skabes det optimale, positive og ikke mindst mest produktive arbejdsmiljø.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontor

Kontor i en bevaringsværdig bygning? Få hjælp til renovering

Published

on

Der er mange gode grunde til at bevare fredede eller mindreværdige bygninger. Ejer man selv en af disse bevaringsværdige bygninger, bør man derfor være opmærksom på at vedligeholde den på bedste vis. Det er som regel en god idé at hente hjælp ude fra, når det kommer til sådanne projekter, fordi man kan have med ældre og mere skrøbelige bygninger at gøre. Derfor er det vigtigt med et sæt professionelle hænder. Du kan blandt andet få hjælp fra en tømrer på Lolland-Falster hos J.D. Glas. De kan selvfølgelig både hjælpe dig med helt almindeligt tømrerarbejde, men de er også meget erfarne med reparation og renovering af bevaringsværdige bygninger.

De er professionelle og kan rådgive dig, når det kommer til bevaringsværdige bygninger. De har særligt ekspertise inden for bygningsarv og kender derfor også til alle de regler, der er hos kulturstyrelsen, og proceduren på netop det område. Med deres viden på området, kan de derfor tilbyde skræddersyede løsninger til netop den opgave, du står med.

Derfor skal man passe på bevaringsværdige bygninger

Der er flere grunde til at passe på bevaringsværdige bygninger, og hvis du er ejer af en af disse bygninger, er der nogle årsager, du bør være opmærksom på.

Som en ting, så er det vigtigt, fordi disse bygninger vidner og historisk arkitektur, dagligdag og håndværk. Det er altså en stor skam, hvis man blot lader fortidens bygninger forfalde.

En anden årsag til at vedligeholde disse bygninger, som de er, er at byggematerialet, som er brugt på bygningerne, som regel er af langt højere kvalitet, end det man bruger nu om dage.

Til sidst er det vigtigt at vedligeholde bygningerne med deres originale udtryk, fordi man som regel kan sælge en sådan bygning til en 30-50 % højere pris, hvis den fremstå originalt og ikke har en masse nymoderne ændringer.

Continue Reading

Populært