Connect with us

Kontor

Disse faktorer afgør kvaliteten af arbejdsmiljøet

Published

on

Kontormiljøer, arbejdsteams og virksomhedsmedarbejders arbejdsoplevelse betinges først og fremmest af det arbejdsmiljø, de hver dag færdes i. Når arbejdsmiljøet er optimalt, påvirker det medarbejdernes indsats og dermed virksomhedens udbytte. Omvendt viser forskning også, at når arbejdsmiljøet ikke lever op til gode standarder, øges sygefraværet med op til 40 %.

Tre faktorer har den mest afgørende betydning for medarbejdernes velvære på arbejdspladsen. I denne artikel udforskes disse, således at arbejdsgivere, medarbejdere og kollegaer kan samarbejde om at skabe de bedste vilkår for alle på arbejdet.

Det fysiske miljø

Det gode indeklima er forudsætningen for, at det gode arbejde udføres. Indendørsområder bør have den rette temperatur, udluftning og ikke mindst naturligt, friskt lys. Kontoret bør indrettes efter virksomhedens behov og med øje for alles velvære.

Når mange timer bruges på kontorstolen, bør denne være af god kvalitet, ligesom mange drager fordel af, at bordet kan justeres efter arbejdsstilling. Når hverdagen ofte består af lange stræk af koncentreret arbejde i samme position, drager kroppens fysik godt af variation. Derfor indretter mange virksomheder også efter, at medarbejdere kan bytte arbejdsplads og bevæge sig fleksibelt blandt hinanden på kontoret. 

Praktikalitet gør også hverdagen lettere. Når kontoret imødekommer alles behov, opnås det bedste arbejdsmiljø. Blandt de initiativer, som bruges i erhvervslivet, findes de gode garderobeskabe, hvor medarbejdernes tøj, skiftetøj og ejendele kan opbevares. Ny teknologi gør det blandt andet muligt at installere ventilationssystemer i disse, så fugtigt, svedigt og vådt kan tørres til senere på dagen eller til den følgende dag.

Den kollegiale stemning

Det sociale aspekt af arbejdslivet er for mange en af de mest centrale grunde til at gå på arbejde. Motivationen, der forekommer for at drive det arbejdsnødvendige projekt frem og lykkedes, driver de fleste virksomheder. Foruden denne lyst til sammen med sine kollegaer at højne virksomhedens værdi og alles udbytte, ville de færreste firmaer bestå.

For at finde den motivation til at samarbejde med hinanden på et ambitiøst plan, kræves et godt arbejdsmiljø samt venskab mellem kollegaerne. Ved at arrangere sociale arrangementer som julefrokost, grillaften, fredagsbar og frokostpauser, styrkes det interne fællesskab.

Når kollegaer kommer hinanden ved på et privat plan, bliver det lettere at samarbejde samt ikke mindst også at have tolerance og forståelse for andres arbejdsmetoder og personligheder. Heraf har sidstnævnte evne til at rumme sine kollegaer kæmpe betydning for arbejdsmiljøet, da alle trives, når de føler sig accepteret.

De afgørende kodekser og aftaler

Metoden, hvormed vi angriber en arbejdsopgave, varierer fra individ til individ. Når tingene gøres på forskellig vis, stødes og irriteres mange nemt. Når alle har en indædt tro på at sin fremgangsmåde er den rigtige, er der fare for, at problemer vil opstå.

Et fælles kodeks eller regelsæt, som alle på arbejdspladsen kan enes om, kan skabe vej udenom misforståelser og ubehageligheder. Ground rules på kontoret kan skabe et trygt rum for alle at færdes i. Ved at have tålmodighed med hinanden samt åbent diskutere, hvordan de bedste vilkår på arbejdspladsen sikres, skabes det optimale, positive og ikke mindst mest produktive arbejdsmiljø.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontor

Slip for selv at stå med kost og spand

Published

on

At være effektiv kan godt være en rodet affære. Hvor der arbejdes, der spildes. Det gælder for alle arbejdspladser i landet, at hvor der er produktivitet, bliver der også beskidt. Det behøver ikke være, at det ligner en losseplads, men gulvet kommer hurtigt til at trænge til en omgang. Overfladerne får måske kaffepletter og kunne godt trænge til en våd klud og en kærlig hånd. Derudover samler støv sig hurtigt, og det er ikke et godt arbejdsmiljø. Du har ikke tid til selv at stå med både rengøring og arbejdet. Det ville blive lange arbejdsdage. Men områderne i din virksomhed kan stadig blive holdt rene gennem erhvervsrengøring. Uanset hvor du har din base, for du kan få erhvervsrengøring i hele Danmark.

Skræddersyet tilbud til dig og dit område

Forskellige virksomheder har forskellige behov. Arbejdspladser er lige så forskellige som dem, der arbejder der. Et kontor trænger måske ikke til så gennemgående rengøring af gulvet, men overfladerne bliver tit plettet til med kaffe fra tørstigt personale. Samtidig er der andre virksomheder, som oplever, at gulvet går fra rent til mudret meget hurtigt. Det er vigtigt, at du får erhvervsrengøring, som passer til dine lokalers behov. Hvis du har brug for, at overfladerne får en ordentlig omgang tit, eller det er gulvet, der kræver, kan du få det tilpasset.

Du ved, at det er i orden

Den allerstørste bonus ved erhvervsrengøring i hele Danmark er, at du har en sikkerhed. Den består i, at det er fagpersonale, som har meget erfaring. De er hurtige og utroligt træfsikre, når de svinger med støvsugeren. Det giver dig en ren atmosfære på din arbejdsplads, uden at du selv skal stå til de lange nattetimer hver dag. En ren arbejdsplads er nødvendig for, at dig og dine medarbejdere trives. Den rene arbejdsplads får du gennem erhvervsrengøring i hele Danmark.

Continue Reading

Kontor

Hvilket gulv skal jeg vælge til mit kontor?

Published

on

Skal du til at etablere et kontor til dig og dine ansatte? Der er sikkert mange overvejelser, der skal gøres, og du skal også overveje, hvilket gulv du vil have på kontoret. Det kan være svært at vide, hvilket gulv som er bedst at vælge til et kontor. Med denne guide bliver du trygt hjulpet igennem processen med at vælge gulv. Herunder får du nemlig nogle gode råd, og vigtige overvejelser du skal gøre dig, inden du træffer den endelige beslutning.

Et slidstærkt men præsentabelt gulv

Du vil helt sikkert gerne have et flot og præsentabelt gulv på kontoret. Dine ansatte og virksomhedens gæster skal gerne føle, at kontoret er et indbydende rum.
Et kontor er et sted med masser af liv, og derfor skal gulvet også være holdbart samtidig med, at det gør rummet indbydende. Et trægulv er et flot og elegant valg, men kræver også en del pleje og er knap så slidstærkt. Derfor kan et laminatgulv fra flottegulve.dk være den helt rette løsning for dig.

Et laminatgulv er nemlig meget slidstærkt og kræver ikke nær så meget pleje som et trægulv. Det er derfor ideelt at bruge laminatgulv på arealer, hvor gulvet nemt slides som f.eks. på et kontor når de ansatte flere gange dagligt går frem og tilbage over gulvet. Fordelen ved et laminatgulv er gulvets trægulvslignende udseende. Med et laminatgulv får du derfor et flot gulv men slipper for at skulle vedligeholde gulvet med slibning, lakering o. lign., så du blot kan koncentrere dig om din virksomhed.

Vælg den rigtige type laminatgulv

Der findes mange forskellige typer af laminatgulve, og hos flottegulve.dk finder du et stort udvalg. Du kan blandt andet vælge imellem:

  • Laminatgulv plank: Her har gulvet lange, brede træbrædder, hvilket giver et elegant udseende til rummet. Til denne type gulv er egetræ mest anvendt, og du kan selv bestemme, om det skal være højglans eller mat.  
  • Laminatgulv parket: Ved denne gulvtype består gulvets brædder af smalle træstave. Alt efter om du vælger et sildebensparket eller et 2-stavs parketgulv, kan træstavene have forskellige længder.
  • Laminat skibsplank: Imellem træbrædderne er der en gummifuge, som får gulvet til at ligne et skibsdæk. Farven på fugerne mellem brædderne bestemmer du selv, ligesom du selv kan vælge, hvilken farvetone du ønsker plankerne i.

Find den træsort som passer til dit kontor

Med de mange valgmuligheder indenfor laminatgulve, kan du helt sikkert finde et gulv som passer til din smag. Hvilken træsort du ønsker laminatgulvet i, kan du også selv vælge. Der bruges blandt andet eg, bøg og ask til laminatgulvene. Træsorten findes i mange varianter med forskellige farvetoner. Overvej derfor om du ønsker et gulv i en mørkere nuance eller et lyst gulv. Er kontoret et mørkt rum kan det være en fordel at vælge et lyst gulv for at give rummet mere lys. Er det derimod et kontor med meget lysindfald, kan det være elegant at give rummet et gulv i en mørkere farvetone. 

Continue Reading

Kontor

Er du på udkig efter erhvervslokaler i en af landets største byer? 

Published

on

Mange virksomheder vælger at leje frem for at eje. Der er nemlig mange økonomiske fordele ved at leje erhvervslokaler fremfor at investere i dyre lokaler. Vælger du at leje dine erhvervslokaler, giver det mulighed for at investere flere af virksomhedens penge i andre projekter. Det kræver også en større kapital at købe fremfor at leje, og sidst men ikke mindst er det altid muligt at opsige et lejemål og flytte virksomheden til andre lokationer, hvis det pludseligt bliver nødvendigt. Man kan altså sige at et erhvervslejemål giver mere økonomisk frihed for din virksomhed, idet du slipper for at punge dyrt ud.

Erhverslokaler med god placering  

Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at finde bolig i landets største byer. Det samme gælder erhvervslokaler. Mange er allerede optaget, eller også er de så dyre, at det næsten er umuligt at komme i nærheden af dem. Her er det især en fordel at leje sig ind i et erhvervslokale. Med et erhvervslokale Odense har du mulighed for at placere din virksomhed i Danmarks tredje største by. På den måde kan du sikre dig, at din virksomhed vil blive placeret tæt på mange mennesker, som dagligt kan se netop jer. Der er ikke langt til hverken København eller Jylland, så en placering i Odense vil give dine kunder mulighed for at komme til og fra din virksomhed uden en alt for lang transporttid.

Erhvervslokale Odense

Hvad enten du er på udkig efter erhvervslokaler til et kontor, et lager, et fitnesscenter eller noget helt fjerde er det helt sikkert en god ide at kigge efter et erhvervslokale i Odense. Byen har et historiske kvarter, som hvert år trækker mange turister til sig. Så står du og er på udkig efter nye erhvervslokaler, bør du over veje en placering i Odense.

Continue Reading

Populært