Connect with us

Udstyr

Dette skal du huske, når du hopper på cyklen til arbejde hver dag

Published

on

Det er vigtigt, at man får rørt kroppen hver dag, og derfor er der også mange danskere, der vælger at cykle på arbejde. Er du en af dem, kan du stensikkert genkende, at cykelturen både til og fra arbejde giver dig mere overskud i hverdagen. Ikke nok med at cykelturen sikrer at du får rørt og bevæget din krop – så sørger den også for, at du er i nogenlunde kondition, hvilket kun er en fordel. I en travl hverdag kan det nemlig være svært at finde tid til at dyrke motion, og vælger du at cykle til og fra arbejde, er det kun en win win for dig. Der er dog nogle ting, som du skal huske, når du cykler hver dag, og hvilke kan du blive klogere på her.

Sørg for at bevæge dig sikkert ud i trafikken

Selvom man synes, at man cykler ordentligt og har godt styr på reglerne i trafikken, så er det ikke altid sådan, at andre overholder reglerne. For at undgå uheld og styrt skal du sørge for at bevæge dig sikkert ud i trafikken. Eksempelvis kan du iklæde dig en refleksvest, så bilister og andre cyklister kan se dig, mens det naturligvis også er vigtigt at have reflekser og lygter på cyklen. Skulle uheldet være ude, er det også en god idé at iføre sig en cykelhjelm, så man kan spare sit hoved. Trænger du til en ny hjelm, eller skal du investere i din første, så kan du finde udvalget her.

Sørg for også at vedligeholde din cykel regelmæssigt

Har du allerede taget ovenstående råd til dig, så kan det være, at du skal tage et kig på din cykel. Når man bruger den hyppigt, bliver den hurtigere brugt, hvorfor den kan trænge til en kærlig hånd. Dette nedsætter også risikoen for at komme galt af sted.

Continue Reading

Udstyr

Sådan vælger du det rigtige mobilcover

Published

on

Derfor har du brug for et cover

Smartphones er efterhånden blevet et helt centralt værktøj i de flestes dagligdag. Hvad enten du er typen der hele tiden er online og holder dig opdateret på sociale medier eller typen der mere bruger telefonen i ny og næ, smartphonen er med al sandsynlighed et fast indslag i din hverdag. Med denne brug kommer også behovet for ekstra beskyttelse. Smartphonens slanke design med en stor og sårbar glasskærm, er ikke lavet til at kunne modstå alt man kan udsætte den for.

Derfor er et mobilcover en smart investering. Et mobilcover er den letteste og mest effektive måde at beskytte sin telefon på i hverdagen. Samtidig er det en mulighed for at skille sig ud og give telefonen et mere personligt præg. Mobilcovers kommer i mange varianter, og det er værd at overveje både funktionalitet, covertype og design når du vælger hvilket mobilcover der passer til lige præcis dine behov.

Bagsidecoveret – det klassiske valg

Den nok mest normale coverløsning er det efterhånden klassiske cover der beskytter bagsiden af telefonen. Denne type covers kommer i mange forskellige designs, og der er dermed mange muligheder for at få et mere unikt cover. Er man til et mere klassisk look kan et cover i for eksempel læder være en mulighed mens plastikcovers giver muligheder for et flashy farvevalg. Også tryk kan komme på covers, så hvis telefonen gerne skal vise din kærlighed til yndlingsfodboldklubben eller favoritmusikeren er der også mulighed for dette.

En ting der dog er vigtig at have for øje, er om coveret yder nok beskyttelse til skærmen. Selvom coveret ikke dækker skærmen, skal det gerne stikke lidt udover så det kan afværge de fleste fald. Desuden er grebet om coveret også vigtigt. Er coveret for glat kan det nemt tabes, og selv de bedste mobilcovers kan ikke garantere en total beskyttelse mod skader, særligt på skærmen. Det kan derfor være en god idé, at man i stedet går efter et mobilcover med flersidet beskyttelse af din mobiltelefon.

Ekstra beskyttelse og ekstra muligheder

Ønsker man en større grad af beskyttelse plus nogle ekstra muligheder, kan det være en ide at overveje et cover der også dækker skærmen. Dette vil typisk være et etui med en flap der beskytter skærmen når telefonen ikke er i brug. På denne måde er telefonen beskyttet på begge sider, og vil dermed have større chance for at overleve et fald eller andre skader uden ridser og revner i skærmen.

Et sådant etui giver også flere nye muligheder. I mange covers med flap foran, har lommer i flappen til diverse kort og pengesedler. På den måde kan coveret have dobbeltfunktion som både cover og kortholder. Man kan også tage skridtet helt ud og købe et cover med rum for mønter og andet, og dermed have pung og telefon samlet i én. En sidste fordel ved disse covers er at flappen ofte også giver mulighed for at lade telefonen stå oprejst. Så om du skal se seneste afsnit af yndlingsserien eller tage et billede med selvudløser behøver du ikke bakse rundt med at få telefonen til at stå op. Coveret klarer det for dig.

Særlige covers til særlige behov

Udover disse mere normale covers findes der også mobilcovers til mere specielle behov. Firmaet Haweel laver for eksempel et cover der er vandtæt helt ned til 40 meters dybde. Et sådant cover vil nok ikke være ideelt til hverdagsbrug, men vil give muligheder for at bruge ens telefon på helt nye måder. Hvad enten det er at benytte den under vandet ved snorkling eller dykning, eller blot som ekstra sikkerhed ombord på en båd, ved forskellige aktiviteter i nærheden af vand eller en dag på stranden. Uanset hvad, er mulighederne utallige med det rigtige mobilcover.

Continue Reading

Udstyr

Derfor skal du investere i et el-løbehjul

Published

on

Du har helt sikkert hørt om dem. De er blevet berømt og berygtede, sidstnævnte mest pga. store udenlandske udlejningsfirmaer i storbyerne verden over.

Der er selvfølgelig tale om el-løbehjul. Løbehjulet til voksne, hvor børnene egentlig også sagtens kan være med. 

De er effektive, praktiske at have med og ligger prismæssigt på linje med de fleste afbudsrejser fra Billund.

De er den senere tid blevet ekstremt populære både som genstand for udlejning, men mange er også begyndt at få øjnene op for det smarte i at købe.

Men hvorfor er el-løbehjulene blevet så populære og hvad er reglerne omkring det?

Den helt store trend

Man kan argumentere for at det ikke direkte er en trend, da trends som oftest er kortsigtet. El-løbehjul er formentlig kommet for at blive.

Det er nemlig en ekstrem fleksibel og sjov måde at komme rundt omkring på.

Fleksibiliteten kommer til udtryk i at el-løbehjulene må bruges på cykelstien. Med presset på de danske veje, især i storbyerne, er det alternative transportformer der er brug for.

Derudover giver den foldbare funktion, som er i de fleste modeller, nærmest uendelige anvendelsesmuligheder.

Den foldbare funktion giver blandt andet muligheden for at kombinere med f.eks. offentlig transport, hvor du nemt kan have el-løbehjulet med i bussen eller toget.

Derudover kan du have det med i bagagerummet af bilen. Arbejder du inde i midtbyen i en storby, kan du køre i bil til udkanten af midtbyen. Du ved, derude hvor der aldrig er kø og altid en parkeringsplads, men oftest ligger for langt væk til at gå. Så kan du folde dit el-løbehjul op og fræse de sidste par kilometer på det. Vel at mærke på cykelstien, forbi køen af frustrerede billister der er ved at komme for sent på arbejde.

Hvad er reglerne på området

I januar i år blev området kraftig reguleret ved lov. En ny 1-årig prøveordning blev nemlig præsenteret i folketinget.

Loven følger loven i Norge og Sverige.

Loven har to sider, krav til føreren og krav til selve el-løbehjulet.

El-løbehjulet med blandt andet maksimalt kunne køre 20 km/t, have for- og baglys, reflekser m.m. Ydermere må løbehjulet maksimalt have en egenvægt på 25 kg, være maksimalt 2 meter langt og 70 centimeter bredt.

Føreren skal være fyldt 15 år for at køre alene på offentlig vej. Børn under 15 år må gerne køre på offentlig vej ifølge med en voksen, der har kontrol over barnets kørsel. Børn under 15 år må altid køre på skiltede lege- og opholdsområder.

Promillegrænsen er 0,5 som på alle andre køretøjer og der er nultolerance for stoffer.

Derfor skal du investere i dit eget elektriske løbehjul

Ved hjælp af et el-løbehjul kan du spare rigtig meget tid, som du normalt spilder på kø kørsel og på at finde en parkeringsplads.

Du får et køretøj som er noget af det mest fleksible du kan finde og som kan kombineres med de fleste andre køretøjer.

Et køretøj du kan have med på ferien, i campingvognen eller på båden.

Og et køretøj der er virkelig sjov at køre på.

Ret sejt, ikke?Continue Reading

Udstyr

Sådan vælger du den rigtige elevationsseng

Published

on

Flere og flere vælger at erstatte den traditionelle seng med en elevationsseng. Elevationssengen udmærker sig ved at kunne indstilles præcist efter dine ønsker, og det giver ekstra-god sovekomfort, ligesom der medfølger en række andre fordele, hvis du investerer i en elevationsseng. Der er dog rigtigt mange forskellige elevationssenge på markedet, og det kan være svært at finde hoved og hale i den store jungle af senge. Denne guide er derfor sammensat for at hjælpe dig med at orientere dig på markedet. Læs med, og find tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en elevationsseng.

Sengens størrelse

En af de første ting, du skal tage stilling til, når du køber en seng, er sengens størrelse. Den optimale størrelse afhænger primært af, hvor mange personer, der skal sove i sengen, men også rummets størrelse spiller en rolle. En tommelfingerregel siger, at en seng til to personer gerne skal være minimum 180 cm. Hvis sengen er beregnet til en voksen og et barn, kan man vælge en halvandenmandsseng på 140 cm. Er det kun dig selv, der skal sove i sengen, er det som regel nok med en sengebredde på 90 cm.

Antallet af komfortzoner

Sengens vigtigste funktion er naturligvis at sikre, at du ligger godt om natten. Dårlig komfort medfører ofte en dårlig og afbrudt nattesøvn, og en dårlig nattesøvn kan være meget alvorlig for dit helbred. For at sikre en god nattesøvn er de fleste elevationssenge inddelt i enten fem eller syv såkaldte komfortzoner. Komfortzoner er områder af madrassen, der er særligt faste. Forskellige dele af din krop vil nemlig synke mere ned end andre, og for at sikre, at rygsøjlen altid ligger vandret, har madrassen derfor brug for forskellige hårdheder. Antallet af komfortzoner afhænger af dine behov. Også dit budget spiller imidlertid en rolle, da de syv-zonede elevationssenge typisk er lidt dyrere end de fem-zonede.

Fasthed

Et meget vigtigt aspekt af sengen er dens fasthed, og det er meget vigtigt, at du vælger en seng med den rette fasthed. Den optimale fasthed afhænger dels af din vægt og dels af dine personlige præferencer. Som tommelfingerregel bør du vælge en medium fast madras, hvis du vejer under 75 kg. Vejer du over 75 kg., vil du naturligt synke længere ned i sengen, og for at kompensere for det, bør du vælge en fast seng. Nogle elevationssenge fremstilles også med en ekstrafast fasthed, som du kan vælge, hvis du er tung eller foretrækker en meget hård seng.

I forbindelse med sengens fasthed er det desuden værd at nævne, at man ofte skal vælge en fastere seng, end man tror. Dette gør sig særligt gældende, hvis man kun har kort tid til at prøve sengen i butikken. Prøver man kun sengen i kort tid, vil de bløde senge nemlig virke mere komfortable end de fastere modeller. For ikke at blive snydt af dette fænomen bør du afsætte rigtigt god tid til at prøve forskellige elevationssenge, inden du køber. Det er også altid en god idé at spørge de ansatte i butikken, som er uddannet til at kunne svare på dine spørgsmål om bl.a. fasthed.

Sengens motor

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at vælge en seng med en kvalitetsmotor. Dette er særligt vigtigt, hvis du bruger hæve-sænkefunktionen meget. Motoren skal både være stærk og holdbar, således at sengen ikke mister sin evne til at hæve og sænke fodende og hovedgærde efter kort tid. Det kan naturligvis være svært at vurdere, om sengens motor er god ved bare at kigge på sengen og prøve den et par gange. Et godt råd i den sammenhæng er at vælge motorer af velrenommerede mærker og eventuelt søge hjælp og vejledning i butikken.

Nu hvor du ved hvad du skal kigge efter, når du vælger en elevationsseng, så er du parat til at tage et kig på det store udvalg. Hos Møblér kan du f.eks. finde elevationssenge fra kendte mærker så som ZensiZone, Jensen, Dunlopillo, Auping og mange andre.

Continue Reading

Populært